Mergi la conţinutul principal

“Satul electronic” la Festivalul “Bujor Macrin”

• în cea de-a patra seară a competiţiei, Trupa “Gong” din Roman va urca pe scena Teatrului “Maria Filotti” • spectacolul va avea loc la ora 18.00, iar intrarea este liberă

 

Trupa de Teatru “Gong” este pregătită să intre în competiţia pentru marele trofeu al Festivalului Naţional de Teatru “Bujor Macrin”, eveniment ce se desfăşoară în perioada 20-27 august la Brăila. Astăzi, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti”, cei nouă membri ai echipei vor juca în spectacolul “Satul electronic” de Valeriu Butulescu, accesul pentru public fiind liber. Piesa este o comedie şi aduce în faţa spectatorilor tradiţia şi graba spre modernizare.

Trupa “Gong” este formată din nouă elevi de liceu din Roman, amatori de teatru, coordonaţi de prof. Cătălina Bostan. Tinerii au participat şi au câştigat până acum mai multe premii la festivaluri de teatru dedicate amatorilor.

Mâine, tot de la ora 18.00, în ultima seară a competiţiei, trupa “Atelierul de teatru” îşi va prezenta spectacolul “Toţi privesc înainte”.

Gala de decernare a premiilor va avea loc duminică, pe 27 august. Juriul festivalului este format din Lucian Sabados, managerul Teatrului “Maria Filotii”, Alexandru Jantea, viceprimarul Brăilei şi Georgiana Prodan, delegat din partea Consiliului Judeţean al Elevilor Brăila.

Astăzi, participanţii la festival vor avea ocazia să lucreze alături de trainerul Irina Ştefan la workshop-ul de coregrafie şi de Liviu Pintileasa, Nicholas Caţianis Jr şi Ciprian Nicula la cele de Arta Actorului.
Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineri “Bujor Macrin” este organizat de Asociaţia TEATRART Brăila, cu Sprijinul Primăriei Brăila şi a Teatrului “Maria Filotti”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro