Mergi la conţinutul principal

“Săptămâna recunoştinţei”. Cum un simplu “Mulţumesc!” poate aduce fericire

• săptămâna aceasta, Şcoala Postliceală Sanitară “Dr. Luca” le-a arătat brăilenilor ce înseamnă recunoştinţa •în perioada 13-18 noiembrie, în fiecare zi, elevii şi profesorii şi-au arătat aprecierea pentru familie, pentru persoanele care le-au influenţat viaţa sau pentru angajaţii care lucrează pentru binele oamenilor (SMURD, Pompieri, Ambulanţă, Poliţie etc) • joi, echipa şcolii a ajuns şi la redacţia cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei”

 

“Dorim să vă salutăm şi să vă transmitem aprecierea noastră pentru activitatea pe care o desfăşuraţi pentru binele societăţii. Vă mulţumim pentru obiectivul activităţii dumneavostră, acela de a informa cu înţelepciune şi echilibru despre realităţile municipiului Brăila. Vă suntem recunoscători pentru că noi, rudele noastre, prietenii noşti şi concetăţenii brăileni suntem beneficiarii eforturilor dar şi realizărilor dumneavostră împreună cu echipa”. Cu acest mesaj ne-au vizitat la sediul redacţiei noastre profesori şi elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare “Dr. Luca”, în ziua de joi, 16 noiembrie. Acţiunea a făcut parte dintr-un proiect inedit, numit “Săptămâna recunoştinţei”, prin care echipa şcolii sanitare a dorit să le mulţumească tuturor celor care lucrează pentru binele oamenilor.

“Prin acest proiect ne dorim să adăugăm anumite valori etice şi morale în dezvoltarea şi formarea elevilor noştri. Acest obiectiv este exprimat de către Martin Luther King jr prin următoarele cuvinte «Funcţia educaţiei este aceea de a învăţa pe cineva să gândească intens şi să gândească critic. Dar, inteligenţa plus caracter - acesta este scopul educaţiei adevărate»“, au spus reprezentanţii Şcolii Postliceale Sanitare “Dr. Luca”.

“Săptămâna recunoştinţei” s-a desfăşurat în perioada 13-18 noiembrie şi în fiecare zi, elevii şi profesorii au lansat câte o provocare privitoare la recunoştinţă. Provocările au fost gândite să urmeze traseul dezvoltării umane fiind completate de sugestii sau acţiuni practice, cum ar fi: să ofere un cadou, să gătească ceva special, să sune pe cineva drag şi să spună cât de mult îl/o/îi preţuieşti sau să scrie o scrisoare/bilet cu un mesaj de recunoştinţă.

 

Astfel, acţiunea s-a desfăşurat conform următorului program:

LUNI, 13 noiembrie - Fii recunoscător familiei! “Un om călătoreşte peste tot în lume în căutarea a ceea ce are nevoie şi găseşte atunci când se întoarce acasă”. George Moore.

MARŢI, 14 noiembrie - Fii recunoscător persoanei care a influenţat cel mai mult educaţia ta! (Învăţător/profesor/mentor/coleg/etc). “Ceea ce un profesor scrie pe tabla vieţii nu poate fi niciodată şters”, autor necunoscut.

MIERCURI, 15 noiembrie - Fii recunoscător şi dăruieşte… viaţă!

“Cel mai mic act de bunătate valorează mai mult decât cea mai mare intenţie” Oscar Wilde.

În cadrul acţiunii de miercuri, mai mulţi elevi ai şcolii postliceale, coordonaţi de instructor Simona Vasile, au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila şi au donat sânge. Dacă doriţi şi voi să dăruiţi viaţă, puteţi afla mai multe informaţii cu privire la donarea de sânge aici: http://www.ctsbraila.ro/wp-content/uploads/2016/03/Informatii-donare-sange.pdf

JOI, 16 noiembrie - Fii recunoscător celor care lucrează pentru binele oamenilor. (SMURD/Pompieri/Ambulanţă, Poliţia, Primaria, Presă etc).

Echipa formată din doi profesori şi trei elevi au mers la mai multe instituţii publice din oraş, precum şi la sediul cotidianului nostru, unde i-au salutat pe angajaţi, felicitându-i pentru munca pe care o depun zi de zi în slujba cetăţenilor. De asemenea, aceştia au oferit fructe angajaţilor de la o firmă de salubritate.

VINERI, 17 noiembrie - “Un pom este cunoscut prin fructul lui; un om prin faptele lui. O faptă bună nu se pierde niciodată; cel ce seamănă amabilitate se bucură de prietenie, iar cel care plantează bunătate adună iubire” - Sfântul Vasile

Elevii au fost îndemnaţi să ofere o haină unei persoane sărace, să pregătească mai multe sandvişuri şi să le ofere persoanelor nevoiaşe pe care le-au întâlnit, să ofere o jucărie unui copil sau să viziteze o persoană bolnavă.

SÂMBĂTĂ - Fii recunoscător Lui Dumnezeu!

“Dumnezeu ţi-a dat astăzi un cadou de 86.400 de secunde. Ai folosit măcar una pentru a spune «mulţumesc»?”

Sâmbătă a avut loc un program special, unde elevii şi profesorii au ascultat muzică de calitate, au realizat retrospectiva săptămânii şi au avut parte de surprize.

Obiectivele proiectului “Săptămâna recunoştinţei” au fost familiarizarea elevilor şcolii cu valorile umane şi creştine, în special, recunoştinţa, iniţierea sau consolidarea atitudinii de recunoştinţă, conştientizarea faptului că există un dătător pentru toate lucrurile bune şi că nimic din ceea ce suntem şi avem nu e la întâmplare, precum şi interacţiunea dintre profesori şi elevi într-un cadru organizat dar diferit de cel standard, din clasă, printr-un proiect extracurricular.

Mulţumim reprezentanţilor Şcolii Postliceale “Dr. Luca” pentru mesajul adresat cotidianului nostru şi sperăm ca astfel de acţiuni să devină o tradiţie!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro