Mergi la conţinutul principal
De ce vrei în Parlament, stimate candidat?

“Renunţasem, în urmă cu câţiva ani, la activitatea politică, dezamăgită şi scârbită de ceea ce constatasem”

• declară Carmen Manuela Ionescu, numărul 2 la Camera Deputaţilor pe lista ANR Brăila

 

A început campania electorală! Parlamentarii care mai vor un mandat şi-au prezentat deja rapoartele de activitate. Dacă brăilenii au fost sau nu mulţumiţi de activitatea lui Mihai Tudose(PSD), Ion Rotaru(PSD), Vasile Varga(PNL) şi Marioara Nistor(PMP) rămâne de văzut la vot. Pe lângă aceştia însă, sunt o mulţime de alţi candidaţi pe locuri posibil eligibile pe listele partidelor mai mari sau mai mici. De ce vor să candideze? Ce-i recomandă din propria biografie să aspire la un loc în Parlamentul României? De ce i-am vota noi, brăilenii? Trei întrebări simple la care aşteptăm răspunsuri din partea candidaţilor la adresele monica@obiectivbr.ro şi alexandru_necula86@yahoo.com

Ieri, patru candidaţi ne-au trimis propriile răspunsuri. Le vom face publice în ordinea în care le-am primit.

 

Sunt Carmen Manuela Ionescu, candidat al Alianţei Noastre România pentru Camera Deputaţilor .Răspund cu plăcere oportunităţii oferite de redacţia cotidianului Obiectiv - Vocea Brăilei, prin care mi se oferă prilejul de a-mi face cunoscută atât biografia, cât şi resorturile care m-au determinat să vin în faţa concetăţenilor mei, brăilenii, pentru a le solicita votul la alegerile generale din data de 11 decembrie a.c. Într-o succintă prezentare, aceasta îmi este biografia: Am 43 de ani, sunt farmacist-administrator, licenţiată în economie, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică a Academiei de Studii Economice – Bucureşti, precum şi în farmacie, Facultatea de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davilla” - Bucureşti. Sunt membru al Colegiului Farmaciştilor din România şi al Societăţii Române de Istoria Farmaciei. Am participat la numeroase cursuri de formare profesională şi la colocvii şi congrese naţionale şi internaţionale de profil.

 

“Partid nou, nume noi”

Faptul că sunt un nume mai puţin cunoscut în politica brăileană, reprezintă, cred eu, un avantaj, deoarece el, acest fapt, este în consens cu dorinţa electoratului, inclusiv cel brăilean, de a promova nume noi în forul legislativ al ţării. Partid nou, nume noi. Renunţasem, în urmă cu câţiva ani, la activitatea politică, dezamăgită şi scârbită de ceea ce constatasem că înseamnă, pentru unii, politica: interese personale, găşti mai vizibile sau mai ascunse, ignorarea problemelor reale ale cetăţenilor, minciuni electorale care, cu cât erau mai gogonate, cu atât erau mai promovate ca adevăruri posibil de realizat. Brăilenii cunosc, la fel de bine ca şi mine, aceste tare ale unor personaje politice locale, omniprezente şi omnipotente, dar nu numai. Exemplele nu sunt puţine, din păcate.

 

“De ce Alianţa Noastră România”

Am descoperit, aproape întâmplător, grupul de patrioţi care, în jurul lui Marian Munteanu, liderul incontestabil la Pieţei Universităţii, hotărâseră că nu se mai poate lăsa soarta României pe mâinile unei „elite” politice aflată la limita de jos a neputinţei, ruptă de interesul naţional, că trebuie să se implice efectiv şi decisiv în organizarea unei forţe care să readucă România şi viitorul românilor pe făgaşul normal. Am contribuit, după putinţă şi experienţă, nu multă, dar suficientă, la acest proiect politic nou. Am mulţumirea că, până în prezent, nu am gafat, că am răspuns şi corespuns încrederii ce mi-a fost acordată de către conducerea centrală a Alianţei Noastre România.

 

Ce vrem noi, cei de la ANR, de ce ne prezentăm în faţa electoratului român, solicitându-i votul? Vrem respectarea deplină a drepturilor civile şi politice ale cetăţenilor României, în primul rând a dreptului de a participa în mod liber, neîngrădit şi în deplină cunoştinţă de cauză la adoptarea deciziilor politice de interes major. Vrem restaurarea drepturilor patrimoniale ale cetăţenilor români cu privire la teritoriul naţional, oprirea înstrăinării proprietăţilor agricole, a resurselor solului şi subsolului, recuperarea celor înstrăinate abuziv sau ilegal. Dorim oprirea oricăror intervenţii care pun în pericol climatul, apa, resursele naturale şi, în general, mediul înconjurător. Vrem susţinerea muncii şi a iniţiativei româneşti, printr-un parteneriat puternic între stat şi mediul economic. Vrem reducerea decalajelor economice faţă de Uniunea Europeană, care nu se poate realiza decât prin susţinerea capitalului românesc, singurul cu adevărat interesat să pună în centrul oricăror strategii de dezvoltare spaţiul naţional. Vrem apărarea şi susţinerea activă a drepturilor identitare naţionale, a instituţiilor şi valorilor fondatoare ale civilizaţiei româneşti, tradiţionale şi moderne – familia, satul, şcoala, biserica, armata, credinţa creştină, limba română, reperele spirituale, culturale şi istorice. Vrem descurajarea oricăror acţiuni xenofobe sau antiromâneşti şi blocarea oricăror tentative politico-administrative de a modifica, prin diferite forme de constrângere, actualul profil - etnic, cultural sau religios - al României. Toate aceste deziderate, pe care le aducem în atenţia electoratului român, se vor regăsi în propuneri legislative, pe care reprezentanţii Alianţei Noastre România le vor/vom promova în Parlamentul ţării. şi cu ajutorul lui Dumnezeu şi al românilor, vom reuşi!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro