Mergi la conţinutul principal

“Remember Enescu” la Liceul de Arte “H. Darclee”

• un spectacol de înaltă ţinută artistică a avut loc în weekend, un recital vocal-instrumental-teatru-coregrafie la care au participat elevii din clasele primare, gimnaziu şi liceu

 

În weekend, Liceul de Arte “H. Darclee” a organizat un spectacol de înaltă ţinută artistică, un recital vocal-instrumental-teatru-coregrafie la care au participat elevii din clasele primare, gimnaziu şi liceu. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida Fundaţiei Culturale “Remember Enescu” - Ambasadorii Muzicii, în parteneriat cu Rotary Club, invitat de onoare fiind Mădălina Dănilă, fostă elevă a liceului şi remarcată pianistă, doctorand UMMB.

Momentele artistice au fost susţinute de elevii Larisa Lemnaru, Denisa Minea, Cosmina Spînu, Andrei Ivanov, Andreea Belciugan, Cristina Matei, Valentin Gheorghe, Marinela Drăgan, Marin Jantea, Formaţia de Muzică Uşoară “Darclee”, Ansamblul de Chitare al Liceului de Arte “H. Darclee”, Trupa de Teatru “Darclee” - cu spectacolul “Dragobetele... zi pentru băieţi şi fete” şi “Mărioara şi Vasilache”. Evenimentul a fost completat de momentele coregrafice susţinute de  micile balerine de la clasele pregătitoare şi primare.

Elevii au fost coordonaţi de profesorii Ionel Filip - vioară, Cerasela Omocea şi Liliana Chiriţă - canto clasic, Marius Şerban şi Mădălin Nedelcu - chitară, Adriana Toma - canto muzică tradiţională, Raluca Rotărescu - coregrafie şi Nicoleta Brânzia şi Zane Jarcu - teatru. Corepetitori: prof. Raluca Ciucă şi prof. Costel Mitu.

Tot în weekend, la Liceul de Arte a avut loc şi vernisajul şi premierea Concursului Judeţean de Creaţie Plastică “Ion Gâţă” - in memoriam, concurs dedicat micilor artişti din clasele V-VIII din şcolile din municipiu şi judeţ.

 

Pregătiri gratuite pentru admiterea la Liceul de Arte

În fiecare sâmbătă, de la ora 10.00, elevii care vor să studieze în clasa a IX-a şi a V-a la Liceul de Arte “H. Darclee” se pot pregăti gratuit pentru probele de aptitudini. Pregătirile se desfăşoară până în luna mai, la următoarele specializări: Arte plastice şi decorative, Arhitectura, Arte ambientale şi Design, Arta actorului, Muzică.

Cursurile pentru specializările Muzică, Arte Plastice şi Decorative, Arhitectură, Design se vor desfăşura în corpul A, din b-dul Al. I. Cuza nr. 184, iar pentru Arta Actorului în corpul D din Calea Galaţi nr. 31.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro