Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Promotas” SRL, firma lui Marcel Motoc, nu a avut contracte cu CUP Dunărea

• Motoc, fost consilier judeţean PSD, a solicitat un drept la replică, după ce într-un articol publicat de cotidianul nostru s-a specificat faptul că firma sa a contestat o licitaţie organizată anul trecut de CUP “Dunărea”, întârziind astfel operaţiunile de reparare a străzilor afectate de intervenţiile la avarii • într-adevăr, a fost o confuzie: nu “Promotas” SRL a făcut acea contestaţie • a fost vorba, însă, tot de o firmă a familiei Motoc, şi anume “Drumurimot Construct” SRL, după cum precizează directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea • administratorul “Drumurimot Construct” SRL este însă Radu George Motoc, fiul lui Marcel Motoc

 

În articolul intitulat “CUP Dunărea: Soluţii de avarie pentru asfaltări la rece”, publicat de cotidianul nostru vineri, 18 ianuarie, se specifica faptul că, anul trecut, au existat întârzieri în repararea străzilor afectate de intervenţiile la avarii făcute de Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila din cauza contestaţiilor depuse la licitaţia pentru contractarea unei firme specializate în asfaltări. În articol a fost nominalizată firma “Promotas” SRL, patronată de Marcel Motoc, fost consilier judeţean PSD, ca fiind cea care a contestat rezultatul licitaţiei, judecându-se cu firma câştigătoare, “P. D. Farox” SRL Ilfov. În ziua publicării materialului de presă, conducerea firmei “Promotas” a reacţionat cu un drept la replică, menţionând faptul că nu a participat la acea licitaţie.

“În luna februarie 2018, CUP Dunărea a solicitat, printr-un anunţ de publicitate, primirea de oferte de preţ pentru «Lucrări de reparare a drumurilor». SC Promotas SRL nu a depus nicio ofertă de preţ pentru atribuirea contractului de «Lucrări de reparare a drumurilor». Se pune întrebarea cum să te judeci cu o firmă care nu a depus ofertă de preţ? În acest sens, nu se pune problema de întârziere a lucrărilor de către SC Promotas SRL, neexistând vreo acţiune judecătorească, deci întârzierea aparţine în totalitate Companiei de Utilităţi Publice Dunărea. SC Promotas SRL nu a avut niciodată contract cu CUP Dunărea pe linie de reparare a drumurilor”, se precizează în dreptul la replică semnat de ing. Motoc Marcel, administrator unic al SC “Promotas” SRL.

În articolul menţionat a fost, într-adevăr, o confuzie, în sensul că directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea, a declarat că licitaţia în cauză a fost contestată de “firma lui Marcel Motoc”, iar redactorul a presupus că este vorba despre “Promotas” SRL, firma despre care se ştia că aparţine fostului consilier judeţean şi că activează în domeniul reparaţiilor stradale. În realitate, a fost vorba despre o firmă a familiei Motoc, “Drumurimot Construct” SRL, după cum am aflat, luni, de la directorul Silviu Mangiurea, căruia i-am cerut lămuriri suplimentare pe marginea acestui subiect. Facem, astfel, cuvenita rectificare! Directorul Mangiurea ne-a arătat documente din care reiese că respectiva firmă a contestat rezultatul licitaţiei organizate, la începutul anului 2018, de CUP “Dunărea”. Ulterior, “Drumurimot Construct” SRL, firmă administrată de Radu George Motoc, fiul lui Marcel Motoc, şi-a retras contestaţia. 

“Drumurimot Construct” SRL a colaborat în toamna anului 2015 cu CUP “Dunărea”, contractând lucrarea de refacere a carosabilului pe Calea Călăraşilor - tronsonul dintre bulevardul Independenţei şi strada Danubiului - unde a fost schimbată o conductă de apă.

 
Categorie articol: 

Comentarii