Mergi la conţinutul principal

“Poliţistul infractor-şpăgar, Ion Emanuel, la un campionat sportiv pe banii IPJ”

acuzaţia este adusă de un cititor, care a precizat faptul că poliţistul cercetat în dosarul “Mită la Poliţişti” şi care a provocat recent un grav accident, ar fi primit o “recompensă” de la IPJ Brăila • deşi pus la dispoziţie, acesta ar fi participat la o competiţie sportivă din cadrul MAI, pe cheltuiala instituţiei angajatoare • în schimb, de la IPJ Brăila ni s-a comunicat că poliţistul a mers la competiţie pe cheltuiala lui, acesta fiind în concediu

 

Agentul de poliţie din cadrul IPJ Brăila Ion Emanuel, autorul unui grav accident de circulaţie, produs pe Şoseaua de Centură, la jumătatea lunii trecute, unul dintre inculpaţii în dosarul “Mită la Poliţişti”, s-a mai trezit cu nişte acuzaţii. Pe adresa redacţiei “Obiectiv Vocea Brăilei” s-a primit, ieri, o sesizare, în care ni se atrage atenţia vis-a-vis de participarea poliţistului la un campionat sportiv, pe banii instituţiei angajatoare, adică IPJ Brăila - MAI. Reclamantul şi-a exprimat supărarea cu privire la faptul că poliţistul, pus totuşi la dispoziţia conducerii IPJ Brăila până când în dosarul penal aflat în curs de judecată se va decide vinovăţia sau nevinovăţia, a primit o “recompensă” chiar de la instituţia unde este angajat. De la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila ni s-a comunicat însă că acuzaţiile făcute nu sunt reale.

Scriaţi acum ceva timp despre megadosarul “şpaga la poliţişti”, despre acei lucrători de la rutier săltaţi, audiaţi şi arestaţi (unii dintre ei). Acum, aceştia sunt puşi la dispoziţie, urmând să se ia o măsură la finalizarea cercetărilor. Acum vreo lună de zile, unul dintre aceştia, respectiv Ion Emanuel, beat fiind, a făcut un accident îngrozitor pe şoseaua de centură, în urma căruia o familie nevinovată era să îşi piardă viaţa. Cum credeti că l-a răsplătit IPJ Brăila?Trimiţându-l la un campionat sportiv din cadrul MAI-ului, pe banii instituţiei... Incredibil...Fotografiile ataşate sunt de la competiţia sportivă, de undeva de prin Arad...Cred că ar fi un articol interesant pentru dvs, puteţi chiar intra în amănunt, poate cineva de prin conducerea IPJ-ului va da şi vreo explicaţie... cu toate că mă cam îndoiesc. Sper ca va fi un subiect interesant”, este mesajul transmis de către cititorul cotidianului nostru.

Aşa cum era normal, după ce am intrat în posesia acestor rânduri, în care erau aduse acuzaţii grave la adresa IPJ Brăila, am cerut explicaţii. Ni s-au dat prin intermediul Biroului de Presă, care ne-a transmis că, într-adevăr, agentul Ion Emanuel a mers, la începutul acestei luni, la un campionat de minifotbal, organizat de IJJ Bihor (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean), la Oradea. Numai că, acesta se afla în concediu de odihnă şi a decis, cel mai probabil, să meargă la competiţia respectivă. “Nu i-a asigurat IPJ Brăila vreun transport, el era în concediu, şi-a asigurat singur cheltuielile”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, subinsp. Laura Dan.

 

Dosarele lui Ion Emanuel

La acest moment, politistul are pe cap două dosare grele, cel mai recent fiind cel legat de accidentul produs, în aprilie, cel mai probabil pe fondul consumului de alcool, după cum spun anumite surse. Oricum, am cerut detalii despre acest dosar la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, însă răspunsul a fost unul fără prea multe detalii. Ni s-a comunicat însă că este o anchetă penală în curs. “Vă comunicăm faptul că, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a fost înregistrat dosarul penal în care se efectuează cercetări faţă de Ion Emanuel, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, prev. de art 196 Cod Penal şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 Cod Penal”.

Reamintim că teribilul accident s-a produs în data de 18 aprilie, în zona Poligonului Vulpea. Două maşini au fost făcute praf, din cauza poliţistului Ion Emanuel, care a pornit într-o cursă nebună pe Şoseaua de Centură. Agentul de poliţie, aflat la volanul unui “Volkswagen” negru, mergea pe şosea, cu farurile stinse, şi a intrat efectiv într-o altă maşină aflată pe contrasens. Victime au fost o femeie însărcinată cu gemeni, un copil de 2 ani, şi alţi doi adulţi aflaţi în maşina izbită în plin, chiar în zona Poligonului Vulpea. Din fericire, persoanele aflate în maşina implicată în accident, care s-a făcut praf, au avut zile.

Evenimentul rutier ce a fost la un pas de a aduce moartea s-a produs după ora 20.00, astfel că afară se întunecase deja. Un bărbat de 29 de ani, din Călăraşi, circula liniştit cu autoturismul “Ford”, pe Centura Brăilei, fără a se gândi vreun moment că avea să trăiască un coşmar. În maşina condusă de acesta se aflau patru persoane, adică şoferul, cumnatul acestuia cu soţia, însărcinată în 5 luni, şi copilul lor, de numai 2 ani. La un moment dat, cel aflat la volan s-a trezit izbit în plin, el fiind în stare de şoc imediat după impact. Şi-a revenit după ce a constatat că ocupanţii autoturismului sunt în viaţă. “Individul venea pe contrasens, depăşea cu luminile stinse. Nu avea nici poziţii, nimic nu avea, era beznă. În 5 - 10 metri l-am văzut, am frânat pur şi simplu. Nu ştiu. Mai eram în maşină cu cumnatul meu, soţia lui şi un copil”, a declarat şoferul aflat la volanul Fordului. După accident, poliţistul aflat la volan a refuzat să fie testat cu alcooltestul, însă acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. Chiar dacă instituţiile implicate în anchetă nu fac declaraţii oficiale,  printre anchetatori circulă deja informaţia că alcoolemia ar fi fost una destul de mare. Rămâne de văzut care va fi concluzia procurorilor.

Oricum, Ion Emanuel este un poliţist care are multe bube în cap, fiind judecat în dosarul “Mită la poliţişti”, dosar în care este “caracterizat” chiar de procurori ca fiind: “un şofer care conduce băut, fie maşina personală, fie cea de serviciu”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro