Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Piraţi rutieri” prinşi de poliţiştii brăileni

în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional, pe linia depistării celor care efectuează transport ilegal de persoane, poliţiştii brăileni au depistat 5 şoferi certaţi cu legea • razia în trafic s-a desfăşurat în perioada 1- 4 august

 

Unii şoferi efectuează transport de persoane, contra cost, însă fără a avea dreptul legal să facă astfel de curse. Nici la Brăila şoferii nu se dau la o parte, atunci când primesc şi bani pentru a duce unele persoane în anumite locuri.

În perioada 1 – 4 august, în cadrul acţiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, poliţiştii au descoperit, la nivel naţional, 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de “piraţi”.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost şi ei în acţiune. În perioada 1- 4 august, la nivelului judeţului Brăila au fost controlate 137 de autovehicule. Au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale şi 53 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest. Au fost reţinute un permis de conducere şi 8 certificate de înmatriculare. Poliţişii IPJ Brăila au depistat 5 autoturisme care efectuau ilegal transport de persoane pe raza judeţului nostru.

La nivel naţional, poliţiştii au controlat 21.291 de autovehicule şi 13 societăţi comerciale, fiind constatate 123 de infracţiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere şi 37 alte feluri). De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la OUG 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 106 la OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancţiuni contravenţionale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reţinute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

În activităţi, alături de poliţişti rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalităţii economice şi de la transporturi, au fost angrenaţi şi specialişti ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităţilor din domeniu continuă.

Controalele s-au efectuat asupra autoturismelor cu locuri 4+1 şi 8+1, adică maşini mici şi microbuze.
Categorie articol: 

Comentarii