Mergi la conţinutul principal

“Pe trotuar, ca pe arătură”, marcă înregistrată CUP “Dunărea”

• felul cum a fost refăcut trotuarul din staţia “Braicar” de la Murgoci, unde s-a săpat pentru montarea unei conducte de apă, nu le face deloc cinste meseriaşilor de la CUP “Dunărea” • directorul companiei, Silviu Mangiurea, promite că lucrurile vor fi puse la punct

 

În cadrul lucrărilor ce vizează montarea unei noi conducte de apă pe Calea Călăraşilor, de la intersecţia cu bulevardul Independenţei până la intersecţia cu strada Danubiului, Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila a trebuit, inevitabil, să intervină şi asupra trotuarelor, pentru a face conexiunile necesare. Din păcate, felul cum au fost refăcute porţiunile afectate nu este deloc onorant pentru meseriaşii CUP “Dunărea”. Fie din grabă, fie pur şi simplu din lipsă de profesionalism, aceştia au “comis-o” rău de tot în zona staţiei “Braicar” din dreptul Colegiului “Murgoci”, unde dalele de piatră arată de parcă au fost puse cu furca. Trotuarul este denivelat şi profund inestetic, mai ales că şi cimentul dintre dale a început să se macine de parcă au trecut ani de când a fost turnat, nu doar câteva zile. Întrebat dacă pentru refacerea trotuarului a fost angajată o firmă specializată, directorul CUP “Dunărea”, Silviu Mangiurea, ne-a declarat că nu, lucrarea fiind efectuată în regie proprie, de angajaţii companiei. “Nu avea rost, pentru o suprafaţă de 10 metri pătraţi sau cât a fost acolo, să urmăm toate procedurile birocratice pentru a contracta o altă firmă. Am făcut reparaţiile cu salariaţii noştri, iar dacă trotuarul nu arată aşa cum ar trebui, o să se intervină pentru remedierea problemelor”, ne-a declarat, la începutul săptămânii trecute, directorul Silviu Mangiurea, care a dat asigurări că va merge personal la faţa locului pentru a vedea cum stau lucrurile. Totuşi, până vineri, 3 noiembrie, încă nu se făcuse nicio intervenţie pentru refacerea corectă a acelei porţiuni de trotuar, aşa cum ar fi normal pentru un astfel de obiectiv situat în “buricul târgului”.

După cum se ştie, CUP “Dunărea” a început, în luna septembrie, operaţiunea de schimbare a vechii conducte de apă de pe Calea Călăraşilor. La ora actuală, şantierul este destul de avansat, înlocuirea conductei stradale fiind aproape gata. Bineînţeles, şi şanţul săpat pe carosabil a fost astupat, pe toate porţiunile unde conducta este deja pusă pe poziţie. Pentru refacerea carosabilului, CUP “Dunărea” a angajat o firmă specializată. Este vorba despre “Drumuri Mot Construct” SRL Brăila, care toarnă asfalt pe sensul de mers unde s-a săpat pentru montarea conductei de apă. Săptămâna trecută, s-a profitat de vremea însorită şi s-a turnat asfalt într-un ritm destul de bun. În ceea ce priveşte calitatea lucrării, şi aici ar fi loc de mai bine, după cum au putut constata şoferii care au circulat prin zona respectivă zilele acestea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro