Mergi la conţinutul principal

“Omul care l-a ucis pe Don Quijote”, la cinema “Cinefeel” Brăila

• premiera are loc astăzi, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00 • biletul de intrare costă 15 lei/persoană

 

Vineri, 26 Aprilie, de la ora 18.30, la Cinefeel Brăila din incinta Centrului de Creaţie Brăila, Piaţa Traian, nr. 2, etaj 1, va putea fi vizionată pelicula „Omul care l-a ucis pe Don Quijote”. Producţia a durat aproape 30 de ani din cauza unor probleme financiare, tehnice şi legate de actorii din rolurile principale, obligându-l pe Terry Gilliam să trăiască o adevărată odisee.

“Omul care l-a ucis pe Don Quijote” a fost văzut prima oară la TIFF. Poveste clasică în care fantezia şi aventura se iau la întrecere în cadre picturale acompaniate de comic de situaţie şi de caracter, “Omul care l-a ucis pe Don Quijote” îşi are punctul de pornire în romanul lui Cervantes.

Filmat în mai multe locuri exotice din Spania, Portugalia şi Insulele Canare – lungmetrajul îl prezintă pe Toby (Adam Driver), un publicitar sarcastic, prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote (Jonathan Pryce). De-a lungul aventurilor suprarealiste şi deosebit de comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis şi realitate. Totuşi, va fi nevoit să-şi asume efectele tragice pe care un film regizat de el în tinereţe le-a avut asupra unui sătuc spaniol.

Terry Gilliam, considerat unul dintre cei mai îndrăzneţi regizori ai timpurilor noastre este apreciat la nivel internaţional pentru producţii ca: Monty Python and The Holy Grail, Brazil, The Fisher King, Twelve Monkeys, Fear and Loathing in Las Vegas, The Imaginarium of Doctor Parnassus.

„Don Quijote e un visător, un idealist şi un romantic care se încăpăţânează să nu accepte limitările realităţii, care mărşăluieşte indiferent de obstacole, aşa cum am făcut şi noi. A durat atât de mult încât ideea că am chiar terminat filmările mi se pare suprarealistă”, spunea Gilliam într-un mesaj public.

Alături de Adam Driver şi de Jonathan Pryce, îi veţi putea vedea pe Joana Ribeiro, Olga Kurylenko, Stellan Skarsgard. “The Man Who Killed Don Quijote/ Omul care l-a ucis pe Don Quijote” este distribuit de Transilvania Film.

Biletele la film pot fi rezervate la numărul de telefon 0720.562.933.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro