Mergi la conţinutul principal
COMUNICAT DE PRESĂ

“O administraţie în slujba cetăţeanului”

Data: 16.10.2019

“O administraţie în slujba cetăţeanului”

în data de 16 Iulie 2019 a fost semnat contractul de finanţare Nr. 391 pentru  proiectul “O administraţie în slujba cetăţeanului” – cod SIPOCA 662/cod MySMIS 129167, proiect  având ca obiectiv general consolidarea capacităţii instituţionale, a calităţii şi eficienţei serviciilor publice furnizate la nivelul Municipiului Brăila prin investiţii integrate şi complementare, conform reglementărilor europene şi naţionale.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele :

OS 1: Implementarea unor mecanisme şi proceduri standard (actualizarea Strategiei de Dezvoltare a Municipiului, elaborarea Planului Strategic Instituţional 2020 - 2021) pentru a creşte eficienţa acţiunilor administrative la nivelul Municipiului Brăila.

OS 2: Măsuri de simplificare a procedurilor administrative şi reducerea birocraţiei prin crearea şi dezvoltarea unui sistem elecronic integrat pentru administraţia publică, facil atât pentru operatorii interni, cât şi pentru cetăţeni, prin intermediul unei interfeţe prietenoase cu toate categoriile de utilizatori informatici la nivelul Municipiului Brăila.

OS 3: îmbunătăţirea competenţelor profesionale a 95 persoane de la toate nivelurile ierarhice (personal de conducere, personal de execuţie, aleşi locali) din cadrul Municipiului Brăila pe teme specifice programului.

       Rezultate aşteptate ale proiectului sunt următoarele:

  • 1 Plan Strategic Instituţional aferent anilor 2020 – 2021 elaborat;
  • 1 Strategie de Dezvoltare a Municipiului Brăila elaborată;
  • 1 set de proceduri operaţionale şi de sistem, de aplicare a planului strategic, elaborate;
  • 1 sistem informatic integrat pentru optimizarea serviciilor administraţiei locale;
  • 95 de persoane instruite şi certificate pe teme specifice administraţiei publice locale: planificare strategică, planificare bugetară, politici locale, fundamentarea, elaborarea,  implementarea, monitorizarea şi evaluarea deciziilor la nivelul administraţiei publice locale.

Proiectul “O administraţie în slujba cetăţeanului”, al cărui Beneficiar este Municipiul Brăila, va dura 18 luni şi se va finaliza la data de 15.01.2021.

Valoarea totală a proiectului este de 3.777.910,53 lei, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul Social European este de 3.211.223,95 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din Bugetul naţional este de 491.128,17 lei,  iar contribuţia Municipiului Brăila este de 75.558,41 lei.

 

Informaţii suplimentare se pot solicita managerului de proiect  - Ileana Dinu, la telefon: 0239/619197 sau la adresa de e-mail: ileanadinu@primariabr.ro

 

Municipiul Brăila

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin

Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020

www.poca.ro

Varianta PDF AICI

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro