Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Nemulţumirea domnului Laurenţiu Misăilă rezultă din imposibilitatea legală a Primăriei Municipiului Brăila de a interveni pe o proprietate privată”

• este punctul de vedere al viceprimarului Doiniţa Ciocan, cu privire la acuzaţiile lansate de un brăilean care a afirmat că, aflat într-o audienţă, aceasta i-ar fi replicat că este sătulă de românii care vin de-afară

 

În legătură cu articolul apărut în data de 04.11.2019 sub semnătura domnului Laurenţiu Misăilă, sub titlul Vocile Brăilei - Lăsaţi-mă, domnule, că sunt sătulă de românii care vin de afară!, vă rog să publicaţi următoarele CLARIFICĂRI:

 

În data de 30.10.2019, am ţinut audienţele conform înscrierilor făcute anterior, domnul Laurenţiu Misăilă fiind a cincea persoană înscrisă pe această listă.

Motivat de prelungirea întâlnirii de lucru pe care am avut-o cu consultantul din Bucureşti pe tema Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, am ţinut audienţele de la ora 15.10.

Am început audienţele cu persoana înscrisă la poziţia 2, având în vedere că era o persoană cu handicap locomotor, aspect adus la cunoştinţa d-lui Laurenţiu Misăilă în prima parte a discuţiilor.

Referitor la audienţa domnului Laurenţiu Misăilă, aceasta a avut ca obiect solicitarea de intervenţie a Primăriei Municipiului Brăila pentru eliberarea spaţiului de folosinţă comună (uscătorul) din blocul în care locuieşte şi este proprietar.

I-am explicat în nenumărate rânduri şi în mai multe moduri d-lui Laurenţiu Misăilă că soluţionarea solicitării dumnealui (intervenţia Primăriei Brăila în eliberarea unui uscător folosit de Asociaţia de Proprietari) este doar de competenţa Asociaţiei de Proprietari, conf. art. 11, alin. 1 din Legea nr. 196/2018 republicată, Primăria Municipiului Brăila neavând competenţă în soluţionarea unor astfel de cauze de pe domeniul privat al Asociaţiei, petentul insistând ca acest lucru să fie rezolvat de Primărie, neacceptând explicaţiile primite.

În data de 31.10.2019, aspectele sesizate de domnul Laurenţiu Misăilă în audienţă au fost comunicate şi discutate, prin intermediul Poliţiei Locale Brăila, Preşedintelui şi Administratorului Asociaţiei de proprietari, pentru ca aceştia, în baza atribuţiilor pe care le au, conform prevederilor legale, să le discute şi să le clarifice în cadrul Adunării Generale a proprietarilor, urmând a le transmite atât petentului cât şi instituţiei noastre.

Cu privire la expresia de la finalul articolului, nu ştiu cum a înţeles astfel domnul Laurenţiu Misăilă, pentru că nu-mi aparţine. Alte discuţii care să exceadă cadrului legal nu au existat.

Înţeleg nemulţumirea domnului Laurenţiu Misăilă, dar ea rezultă din imposibilitatea legală a Primăriei Municipiului Brăila de a interveni pe o proprietate privată. Doresc să folosesc această clarificare pentru a-i asigura pe toţi cetăţenii Brăilei că, de fiecare dată când vor solicita rezolvarea oricărei probleme, în conformitate cu legea, o voi face prin dialog şi transparent.

 

Cu respect,

Doiniţa Ciocan - Viceprimar al Municipiului Brăila
Categorie articol: 

Comentarii