Mergi la conţinutul principal

“Nebunie” totală în parcările din preajma şcolilor, când ies elevii de la cursuri

• pentru că foarte mulţi părinţi se duc cu maşina să îşi ia copiii, zonele devin supraaglomerate • de multe ori, maşinile se blochează una pe alta, iar nervii şoferilor cedează • mama unui elev de la Şcoala “Fănuş Neagu” ne-a transmis că a fost protagonista unei astfel de întâmplări • brăileanca şi-a exprimat indignarea că echipajul Poliţiei Locale aflat la faţa locului nu a intervenit pentru restabilirea ordinii • “Prioritatea noastră este dirijarea traficului în aşa fel încât să asigurăm siguranţa copiilor care ies de la cursuri”, ne-a transmis conducerea Poliţiei Locale

 

În preajma multor şcoli şi licee din municipiu, traficul auto aproape se blochează în fiecare zi, în jurul orei 12.00, când foarte mulţi părinţi se duc cu maşina să îşi ia copiii de la cursuri. Pe fondul aglomeraţiei şi al lipsei acute a locurilor de parcare, unele autoturisme sunt blocate de altele, iar nervii şoferilor cedează. Teoretic, parcările neregulamentare ar trebui sancţionate de poliţiştii locali care dirijează traficul în zona instituţiilor de învăţământ, însă nu se întâmplă de fiecare dată aşa, după cum ne-a semnalat o şoferiţă din Brăila, mamă a unui elev înscris la Şcoala nr. 2 “Fănuş Neagu”, de pe Şos. Buzăului. “Săptămâna trecută, am ajuns mai devreme la şcoală, am parcat regulamentar şi, până să iasă copiii, cei care deja parcasem am fost «dublaţi» de maşinile unor părinţi care lasă impresia că vor ca odraslele lor să fie luate, dacă se poate, direct din clasă, fiindcă nu le place să îşi mişte fizicul dacă parchează la o distanţă mai mare faţă de şcoală. Eu am stat blocată 20 de minute de o doamnă care efectiv m-a obligat să îi aştept copilul. Enervată, am mers la poliţistul care dădea din mâini la trecerea de pietoni, i-am spus ce se întâmplă, dar nu a luat nicio măsură. Săptămâna aceasta, miercuri, când am ajuns la şcoală, ce să vezi, domnii poliţişti stăteau în maşină şi mâncau covrigi, deşi situaţia se repeta. Eu parcasem mai departe de şcoală, unde am găsit un loc”, ne-a transmis, vineri, pe adresa redacţiei, brăileanca Geanina O.  

Faţă de cele semnalate, directorul Poliţiei Locale Brăila, Georgică Tănase, ne-a spus că, în principiu, prioritatea agenţilor Poliţiei Locale este dirijarea traficului în preajma trecerilor de pietoni, ca să asigure siguranţa copiilor care ies de la cursuri. După ce a luat la cunoştinţă sesizarea primită pe adresa cotidianului nostru, directorul Tănase ne-a spus că va studia problema şi că va reveni cu un punct de vedere oficial. Ulterior, Biroul de Presă al instituţiei ne-a transmis următorul răspuns: “În ceea ce priveşte aspectele referitoare la incidentul care s-ar fi produs în dreptul Şcolii Nr. 2 «Fănuş Neagu», facem precizarea că, odată cu începerea noului an şcolar poliţiştii locali rutieri fluidizează zilnic traficul auto în zona următoarelor unităţi de învăţământ: Liceul «Gh.M.Murgoci», Liceul «N.Bălcescu», Şcoala Generală nr.7 «Ion Creangă», Şcoala Generală nr. 2 «Fănuş Neagu», Şcoala Gimnazială «Sf.Andrei» şi Şcoala Generală nr. 4 «Al.I.Cuza», atât la intrarea (intervalul orar 07.30 – 08.15) cât şi la ieşirea (intervalul orar 11.30 – 12.15) de la cursuri a elevilor. În aceste intervale orare, primordială este siguranţa elevilor, poliţiştii locali care acţionează în zonă putând să se ocupe de alte probleme semnalate în proximitate doar după intrarea sau ieşirea în siguranţă a elevilor la/de la cursuri”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro