Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Natura – darul cel mai de preţ”

• expoziţia documentară este organizată de Biblioteca Judeţeană cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

 

Miercuri, 5 iunie 2019, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila s-a organizat o expoziţie documentară intitulată “Natura – darul cel mai de preţ”, eveniment care marchează  Ziua Mondială a Mediului.

Pe 5 iunie, fiecare comunitate este îndemnată să atragă atenţia publicului asupra problemelor de mediu care ne afectează planeta şi viaţa de zi cu zi. Stabilită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului a rămas un moment anual marcat în întreaga lume în moduri dintre cele mai diverse. Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme care pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce priveşte mediul. Tema aleasă în acest an este “Stop poluării aerului!” şi atrage atenţia opiniei publice asupra uneia din cele mai mari ameninţări de mediu din zilele noastre. Statisticile arată că aproximativ 7 milioane de persoane din întreaga lume mor prematur în fiecare an din cauza poluării aerului. Conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 235 milioane de persoane suferă de astm, care este cea mai frecventă boală cronică în rândul copiilor.

Expoziţia de la parterul Bibliotecii Judeţene este realizată de bibliotecar  Doina Lalu şi va putea fi vizitată până pe data de 28 iunie a.c.
Categorie articol: 

Comentarii