Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Metropolitan Go Cup” şi-a desemnat câştigătorii

• brăilenii Mihai Matei şi Dragoş Boldeanu s-au remarcat la categoria de vârstă sub 10 ani • competiţia a aliniat la start 50 de juniori

 

Sâmbăta trecută, la Colegiul Tehic “Edmond Nicolau” din Brăila, a avut loc prima ediţie a unei competiţii “Metropolitan Go Cup”, organizate de Asociaţia Judeţeană de Go la care au participat juniori de toate vârstele. Alegând această denumire, organizatorii  au dorit să sublinieze apropierea dintre oraşele zonei metropolitane Brăila - Galaţi pe linie sportivă în ceea ce priveşte go-ul şi să contribuie la punerea în practică a acestui deziderat social şi economic”, a precizat Codrin Vasiloancă, antrenor al juniorilor din Braila şi Galaţi sub culorile Asociaţiei Judeţene de Go Brăila.

Acest turneu a reunit la start de 50 de juniori din Brăila, Galaţi, Voluntari şi Bucureşti, grupaţi pe trei categorii de vârstă, sub 8 ani, sub 10 ani şi sub 12-16 ani, seniorii urmând a se întâlni într-o competiţie separată care se va desfăşura, cel mai probabil, în toamnă. 

La “sub 8 ani”, categorie de vârstă cu 23 de jucători la start, s-a impus Ana Andrei (18 kyu) din Voluntari, urmată în clasament de Tudor Pîrlea (19 kyu), din Bucureşti şi Andrei Broască (17 kyu), din Brăila.

Categoria sub 10 ani, la care  au concurat 13 jucători, a fost dominată de brăilenii Mihai Matei (8 kyu) şi Dragoş Boldeanu (11 kyu), ei fiind urmaţi în clasament de Alexandru Belu (14 kyu) din Voluntari.

Sportivii din Voluntari s-au impus la categoria sub12-16 ani, ordinea primilor clasaţi fiind următoarea: Antonia Stanciu (10 kyu), Nicoleta Stancu (14 kyu), Maria Vasilescu (9 kyu).

“Această ediţie a «Metropolitan Go Cup» a fost dedicată doamnei Chiţa Popovici, profesor de matematică în anii de glorie ai Liceului «Vasile Alecsandri» din Galaţi, de către unul dintre elevii dânsei, sponsor al competiţiei, care a dorit să rămână anonim. Arbitrajul a fost asigurat pe parcursul a şase runde McMahon de către instructorul Codrin Vasiloancă (1 dan), iar supervizor a fost medicul Iulian Toma (3 dan)”, se specifică în comunicatul emis de Asociaţia Judeţeană de Go. 
Categorie articol: 

Comentarii