Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Marea Voluntariadă a Şcolarilor”

• Voluntariada este o competiţie de mediu, reciclare, colectare selectivă şi promovare a unui stil de viaţă sănătos adresată elevilor de gimnaziu din judeţele Brăila, Galaţi, Bacău, Iaşi şi Vrancea

 

Asociaţia Semper Musica Filiala Tecuci anunţă lansarea proiectului “Marea Voluntariadă a Şcolarilor”, competiţie de voluntariat organizată cu scopul informării şi educării elevilor de gimnaziu cu privire la importanţa reciclării-reducerii-refolosirii, colectării selective, respectării mediului înconjurător şi adoptării unui stil de viaţă sănătos.

Marea Voluntariadă a Şcolarilor este o competiţie disponibilă pentru orice şcoală generală din judeţele: Bacău, Brăila, Galaţi, Iaşi şi Vrancea, înscrierea putând fi realizată de către învăţătorul unei clase sau directorul instituţiei de învăţământ. Atenţie! Se va accepta în concurs o singura clasă per şcoală. Ulterior înscrierii şi validării participării în competiţie, clasele de elevi, cu ajutorul învăţătorilor, vor putea realiza 10 oportunităţi de voluntariat diferite, fiecare cu punctaj propriu. Astfel, copiii vor putea ecologiza o zonă din comunitatea lor, vor putea reorganiza un spaţiu neamenajat prin plantare de arbuşti şi flori de sezon, recicla hârtie sau transforma PET-urile utilizate în obiecte folositoare pentru clasă, vor putea participa la competiţii sportive sau juca jocul de nutriţie - PAPA BUN. În urma acumulării de puncte, într-o perioadă desemnată, trei şcoli generale vor fi desemnate câştigătoarele Voluntariadei. Elevii vor primi premii în jucării, iar învăţătorilor li se vor oferi bilete de avion pentru două persoane către o destinaţie europeană la alegere (zboruri low cost).

Competiţia este finanţată de YVES ROCHER România prin programul propriu de responsabilitate socială – Acţionăm Împreună.

Suntem onoraţi să primim sprijinul Yves Rocher România şi astfel, prin acest proiect, să venim în direcţia valorilor pe care compania le deţine vizavi de implicarea în comunitate. Pentru noi este foarte important ca tinerii de astăzi să ajungă să fie mai responsabili atunci când vine vorba atât de mediul înconjurător, cât şi de propria persoană şi de ce nu, să devină un model pentru ceilalţi tineri şi copii, dar şi pentru adulţi. Prin acest proiect ne adresăm elevilor de gimnaziu, grup pe care îl vom implica în 10 acţiuni diferite, strâns legate de sport şi mişcare, o nutriţie sănătoasă, ecologizare şi plantare şi nu în ultimul rând, de reciclare-reducere-refolosire. Sperăm ca şcolile gimnaziale din judeţele de interes să răspundă pozitiv invitaţiei noastre de a participa la competiţie, spune Bogdan Istrate, preşedintele Asociaţiei Semper Musica Tecuci.

Pentru mai multe detalii legate de competiţie, puteţi accesa website-ul www.scoala.mareavoluntariada.ro.
Categorie articol: 

Comentarii