Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Marea unire de suflet brăileană”. Spectacol caritabil dedicat veteranilor

• pe 6 noiembrie, la Teatrul “Maria Filotti”, brăilenii de toate vârstele sunt invitaţi la un spectacol de muzică şi poezie patriotică, precum şi la expoziţii de fotografii, arme şi echipamente militare • scopul acestui eveniment este de a le oferi, în luna decembrie, o mică bucurie celor 80 de veterani brăileni care au luptat pe front în Al Doilea Război Mondial • cei care vor trece pragul instituţiei de cultură vor primi din partea organizatorilor un bujor, simbol al eroismului românesc

 

În Anul Centenarului, Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Brăila „General Stan Poetaş”, în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila şi Asociaţia Naţională “Neamunit”, îşi doreşte să îşi îndeplinească datoria de onoare şi să sărbătorească marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire printr-un eveniment unic. Spectacolul este dedicat celor care au slujit şi slujesc România sub Drapelul tricolor, şi în mod special celor 80 de veterani din judeţul nostru care au luptat în Al Doilea Război Mondial.

Astfel, pe 6 noiembrie, la Teatrul “Maria Filotti”, brăilenii de toate vârstele sunt invitaţi la o serie de acţiuni (expoziţii de fotografie, arme şi echipamente militare, prezentare de carte, spectacol de poezie şi muzică), ce au ca scop strângerea de donaţii pentru soldaţii brăileni care au luptat pe front în cea de-a doua conflagraţie mondială. Apoi, de sărbători, organizatorii vor aduce un strop de bucurie în casele veteranilor şi le vor arăta acestora că nu au fost uitaţi în negura timpului.

Evenimentul se va desfăşura sub motto-ul “Marea Unire de suflet brăileană” şi va avea deviza “Cinstim Eroii neamului care au făurit România Mare! Noi avem datoria să o păstrăm!”. Activităţile vor începe la ora 14.00, când în holul teatrului vizitatorii pot admira o expoziţie cu arme, echipament militar şi materiale din perioada 1848-1945 – exponate din muzeul de tradiţii militare al Flotilei de Dunăre „Mihail Kogălniceanu”, expoziţii cu fotografii ale operelor comemorative din judeţul Brăila şi din străinătate, precum şi o expoziţie de numismatică, medalii şi brevete militare. Intrarea este liberă.

De la ora 18.00, brăilenii sunt aşteptaţi la un spectacol artistic cu recitare de poezii şi interpretare de cântece patriotice, realizat de Gurpul vocal bărbătesc „La lină fântână” din comuna Ciocile, elevi ai Liceului de Artă „Hariclea Darclee”, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”, Muzica Militară a Garnizoanei Brăila şi alţi invitaţi. Accesul la eveniment se face pe baza unei invitaţii pe care participanţii o vor primi în urma unei donaţii de 30 lei. Organizatorii au pregătit şi o mică supriză: vizitatorii vor primi bujori, simbolul eroismului românesc.

De la ora 19.00, activităţile se mută la restaurantul Red Sky, unde va avea loc o cină festivă şi un program de muzică şi dansuri populare realizat de Ansamblul de cântece şi dansuri „Grâuşorul Osmănean” – comuna Unirea. Locurile sunt linitate, iar participarea este tot pe bază unei invitaţii (100 lei) cumpărată până pe data de 5 noiembrie de la organizatorii evenimentului sau în ziua spectacolului, dacă vor mai fi locuri. Fondurile adunate în urma acestui frumos eveniment vor fi folosite pentru oferirea de pachete cu produse specifice sărbătorii Crăciunului veteranilor din Al Doilea Război Mondial din judeţul Brăila.

“Acest eveniment a plecat din suflet. Este un spectacol caritabil şi este realizat cu ajutorul copiilor şi adulţilor, oameni care ni s-au alăturat imediat ce le-am povestit despre evenimentul pe care dorim să îl realizăm. Mesajul pleacă din suflet şi vrem să ajungă la suflet”, ne-au spus organizatorii într-o conferinţă de presă organizată ieri.

Relaţii suplimentare şi rezervări - invitaţii se găsesc la numerele de telefon 0749.102.965 sau 0726.121.155, precum şi pe pagina de Facebook creată special pentru acest eveniment: Marea unire de suflet brăileană.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii