Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Măşti”. Expoziţie de grafică, gravură şi fotografie la Casa Goangă

• expune artista de 16 ani Dora Maria Dobârniceanu, elevă a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti •

 

Expoziţie de grafică, gravură şi fotografie la Casa de Cultură a Municipiului Brăila.

Potrivit managerului Casei de Cultură, Emanoil Ciucaşu, în ziua de vineri, 13 noiembrie 2020, începând cu ora 12.00, la Casa Memorială „Petre Ştefănescu-Goangă”, din Centrul Vechi, are loc vernisajul expoziţiei de grafică de şevalet, gravură şi fotografie, intitulată „Măşti”, a artistei plastice Dora Maria Dobârniceanu.

Artista Dora Maria Dobârniceanu are vârsta de 16 ani şi este elevă a Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti. Tânăra artistă a participat la numeroase concursuri de profil şi a expus lucrări în cadrul unor expoziţii colective, o parte dintre ele sub coordonarea profesoarei Ileana Victoria Dragomirescu. În noiembrie 2018, Dora Maria Dobârniceanu a organizat prima expoziţie personală, intitulată „ Din poveşti...” (care a reunit 35 de lucrări de grafică de şevalet), la Casa de Cultură „Friederich Schiller”, din Bucureşti. Cea de a doua expoziţie personală, „Rugă pentru cele uitate”, a fost organizată un an mai târziu, la Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia.

Anul acesta, Dora Maria Dobârniceanu a obţinut trei premii întâi la Concursul Naţional „Margareta Sterian” (Buzău) - pictură, grafică şi fotografie, precum şi menţiune la Concursul Naţional „Fereastră spre viitor” (Bucureşti).
Categorie articol: 

Comentarii