Mergi la conţinutul principal

“Let's Share & Care”, primul centru de minerit urban pentru combaterea risipei şi susţinerea educaţiei în comunităţile defavorizate

în perioada 27 martie-12 aprilie, companiile, angajaţii, instituţiile publice etc. pot dona haine, jucării, rechizite, mobilier sau alte obiecte ce pot fi refolosite pentru a susţine astfel copiii din comunităţile sărace • echipa “Let's Do It, Romania!” va plasa cutii pentru colectare în toate companiile care doresc să se alature iniţiativei şi se va ocupa de transportul şi sortarea acestora

 

“Let's do it, Romania!” şi “Teach For Romania” lansează “Let's Share & Care”, primul centru de minerit urban pentru combaterea risipei şi susţinerea educaţiei în comunităţile defavorizate. “Let's Share & Care!” îşi propune să susţină copiii din comunităţi sărace, cu o rată mare a abandonului şcolar, dar şi combaterea risipei prin refolosirea resurselor. Prima etapă, desfăşurată în perioada 27 martie-12 aprilie, este de colectare de haine, încălţăminte, rechizite din mediul privat şi public şi de susţinere a primelor comunităţi beneficiare.

“Prin «Let's Share & Care!» dezvoltăm un mecanism sustenabil, în doi paşi simpli: identificăm familiile sărace care sunt preocupate de educaţie şi le susţinem cu resurse preluate din comunităţi dezvoltate, fie că va fi vorba de haine şi încălţăminte pentru copii sau mobilier pentru şcoli. Astfel, împreună cu «Teach for Romania», susţinem educaţia de două ori: ajutăm copiii să-şi continue studiile şi promovăm un comportament responsabil faţă de resurse. Aşadar, invităm companiile să ni se alăture. Let's Share & Care!”, a declarat Andrei Coşuleanu, Project Manager “Let's Do It, Romania!”.

Campania presupune colectarea hainelor, jucăriilor, rechizitelor, mobilierului şi a altor obiecte ce pot fi refolosite, de la companii, angajaţi, instituţii publice etc, prin acţiuni periodice, desfăşurate pe tot parcursul anului. Echipa “Let's Do It, Romania!” va plasa cutii pentru colectare în toate companiile care doresc să se alăture iniţiativei şi se va ocupa de transportul şi sortarea acestora.

“Sărăcia este una din cauzele principale care duce la abandon şcolar. De multe ori, copiii renunţă să meargă la şcoală pentru că nu au nici măcar cu ce să se încalţe iarna sau nu pot învăţa pentru că le este frig sau foame. În ultimii 3 ani am învăţat că Teach poate aduce performanţă în sistemul de educaţie prin profesori, învăţători, dar şi prin parteneriate sustenabile care să ne aducă mai aproape de împlinirea viziunii: Opţiuni de viaţă prin educaţie de calitate pentru fiecare copil din România”, a declarat Corina Puiu, CEO “Teach for Romania”.

Centrul de minerit urban “Let's Share & Care!” a debutat cu o iniţiativă pilot în 2013, atunci când echipa “Let's Do It, Romania!” a primit o donaţie de mobilier pentru sediu. Au urmat donaţii de mobilier din partea a 10 companii, peste 3.800 de produse (scaune, mese, dulapuri, birouri, biblioteci, laptop-uri), care au fost colectate până în prezent. O parte dintre acestea au fost donate către ONG-uri, biblioteci, grădiniţe, şcoli.

Etapa de colectare a hainelor a început în decembrie 2016, prin iniţiativa “Let's Givemas!”, cu rezultate peste aşteptări: 100 de saci cu haine, jucării şi rechizite au fost colectate de la nouă companii şi persoane individuale şi donate către comunităţi sărace.

În anul 2017, “Let's Share & Care!” îşi propune să sprijine cu haine, încălţăminte, rechizite, jucării ş.a. peste 2.000 de beneficiari, iar din luna aprilie va fi lansat şi un program dedicat ONG-urilor şi grupurilor de iniţiativă active din România. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro