Mergi la conţinutul principal

“Let’s be ECO!”, concurs dedicat şcolilor din mediul rural

• premiile puse în joc: 280 de birouri şi 600 de calculatoare • scopul concursului îl reprezintă susţinerea comunităţilor din mediul rural prin reutilizarea resurselor

 

“Let's Do It, Romania!” şi Garda Naţională de Mediu anunţă lansarea concursului “Let’s Be ECO!”, proiect dedicat unităţilor de învăţământ din mediul rural. Scopul acestuia îl reprezintă susţinerea comunităţilor din rural prin reutilizarea resurselor.

Competiţia se desfăşoară în perioada 5 ianuarie – 30 aprilie 2017. Prima etapă a proiectului o reprezintă înscrierea în concurs prin completarea unui formular şi a unei scrisori de motivaţie, disponibile pe site-ul proiectului amintit. O unitate de învăţământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs, data limită fiind 27 ianuarie. A doua etapă constă în ateliere de reutilizare creativă şi creaţie şi se va desfăşura între 15 ianuarie şi 8 februarie. Elevii sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile şi lucrări precum machete, planşe, desene etc. Aceste activităţi au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu. Creaţiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email menţionată pe pagina web a evenimentului. De asemenea, este important ca fiecare poză să aibă denumirea elevului, a clasei şi a şcolii din care face parte.

Premiile concursului constau în 280 birouri şi aproximativ 600 de calculatoare sau laptop-uri. Cele mai implicate 40 de şcoli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri şi 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile şi obiectele de mobilier oferite în cadrul competiţiei sunt obiecte folosite, în perfectă stare de funcţionare. Jurizarea participanţilor se va realiza de către organizatorii şi partenerii proiectului. „Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Naţională de Mediu este lăudabilă şi este un model de preocupare a unei instituţii publice pentru protejarea mediului şi combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini şi educaţia în mediul rural”, spune Andrei Coşuleanu, project manager la “Let’s Do It, Romania!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro