Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Jucării care bucură copii!”

• un eveniment organizat de Asociaţia Culturală “Ludik Art” şi Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu scopul de a oferi copiilor ocazia de a învăţa cum să fie generoşi

 

Duminică, 17 septembrie 2017, începând cu ora 10.30, în curtea fostei grădiniţe “Micul Prinţ”, din Piaţa Poligon, sub genericul “Jucării care bucură copii!”, are loc o acţiune organizată de Asociaţia Culturală “LudikArt” şi Casa de Cultură a Municipiului Brăila. În opinia organizatorilor, evenimentul reprezintă ocazia perfectă pentru transformarea spaţiului respectiv într-un loc care împleteşte jocul cu frumosul şi bucuria de a fi înţelept şi darnic cu cei din jur.

După cum am aflat de la Emanoil Ciucaşu, managerul  Casei de Cultură a Municipiului Brăila, scopul evenimentului este acela de a oferi copiilor un rol, acela de a învăţa cum să fie generoşi, astfel încât să surprindă emoţie pe chipurile celor din jur cu surprize dăruite din suflet. Copiii participanţi la eveniment vor fi propriii actori în piesa lor din grădina fermecată, unde vor învăţa arta negocierii. Vor pune preţuri pe jucăriile lor şi le vor vinde chiar ei, scopul fiind să bucure alţi copii care nu dispun de jucării. Vor lua contact cu situaţii din viaţa reală şi vor învăţa să comunice, să dăruiască, să negocieze corect şi să aprecieze calitatea lucrurilor.

Copiii vor fi cei care îşi vor promova jucăriile în cadrul târgului. Copiii vor descoperi primele reflexe de antreprenori, având totodată ocazia să înţeleagă valoarea banilor şi modul de funcţionare a sistemului de vânzare – cumpărare, elemente de care ei au mare nevoie pentru a descoperi lumea, aşa cum este ea în toată esenţa. Un întreg proces de învăţare şi acceptare.

Evenimentul vine atât în ajutorul copiilor cu posibilităţi financiare, care vor învăţa arta negocierii şi definiţia empatiei, cât şi în sprijinirea copiilor defavorizaţi care merită o copilărie fericită. Întreaga sumă care se va strânge în urma acestui târg de jucării va fi donată Grădiniţei de la Albina, judeţul Brăila şi altor grădiniţe din mediul rural, pentru ca toţi copiii care frecventează sălile acestor instituţii să beneficieze de suport educativ, de material didactic, rechizite, jucării, instrumente şcolare, condiţii mai bune pentru o educaţie sănătoasă.

Aşadar, târgul începe la ora 10.30 şi va fi anunţat de Marta Nechifor, animator de petreceri pentru copii, care va întreţine şi atmosfera evenimentului cu multă joacă şi creativitate. Din ceea ce vând, copiii vor dona, însă chiar şi părinţii sau participanţii la eveniment pot face donaţii pentru copiii grădiniţei Albina.
Categorie articol: 

Comentarii