Mergi la conţinutul principal

“Grânarul” Europei nu-şi mai poate hrăni nici propria ţară

este opinia lui Carmen Ionescu, candidat la Camera Deputaţilor pe lista ANR Brăila • “prioritare pentru România şi români sunt stoparea destrămării proprietăţii româneşti”, atenţionează candidatul Alianţei Noastre România

 

România a fost vândută, bucată cu bucată. Nu mai este o noutate. Aici ne-a adus o politică şchiopă, obtuză şi oarbă. Principaliii vinovaţi? Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi, până nu de mult, Partidul Democrat Liberal. Peste 3 milioane de hectare au fost vândute, alte 2 milioane de hectare arendate, mai mult de 500 000 de hectare concesionate unor persoane sau societăţi juridice străine. Totodată, satele româneşti au fost sărăcite de exodul tinerilor, care au ales să slugărească prin ţări străine. S-a ajuns, astfel, ca, în ultimii nouă ani, să dispară circa şapte milioane de locuri de muncă în mediul rural, echivalentul a peste trei milioane de ferme familiale ţărăneşti. Şomerii agricoli ori au plecat prin străini, ori au devenit milogii satului, acei asistaţi social, deveniţi batjocura unora sau votanţii altora. Ne-am înstrăinat, pe lângă multe altele, avutul cel mai de preţ, pământul. Dar, parcă mai mult decât orice, suntem dezamăgiţi, resemnaţi, neputincioşi. Nu ne-a mai rămas decât să crâcnim pe la colţuri, să ne scuzăm orbirile personale şi colective, să dăm din umeri, scârbiţi de o realitate cruntă. Suntem, probabil, singura ţară europeană care nu şi-a creat anticorpii legislativi, care, prin conducătorii săi vremelnici, a renunţat la protejarea proprietăţii, prin legi restrictive. Dacă Alianţa Noastră România, dacă liderul acestui partid, Marian Munteanu, nu ar fi adus în agora românească acest subiect, al înstrăinării pământului, probabil că nici alte formaţiuni politice nu l-ar fi abordat. În primul rând, pentru că, de-a lungul vremii, au contribuit, prin neimplicare, la acest dezastru naţional. Acum au devenit, deodată, vocali, au idei, multe copiate de la noi, promit orice, numai să-i mai votaţi o dată. Climatologii prognozează o viitoare criză alimentară mondială. De aici şi apetitul unor ţări de a cumpăra pământ arabil, oriunde şi oricât. Vom asista, neputincioşi, la un exod a sute de mii, a milioane de refugiaţi climatic. Fenomenul migraţiei a şi început, sufocând, deocamdată, ţările bogate sau de tranzit din Europa. După ce acestea vor fi pline până la refuz, vom urma noi. Slugile cocoţate prin furt la cârma României nu au făcut, nu fac şi nu vor face nimic pentru a apăra proprietatea autohtonă asupra pământului arabil sau a pădurilor. Declaraţiile sforăitoare ale unor lideri de partide, cu iz electoral evident, nu se vor concretiza, nicidecum, din păcate, în necesarele articole de legi proteguitoare.

Electoratul român, deci şi cel brăilean, are ocazia, pe 11 decembrie, de a schimba sau de a continua această stare de lucruri. Eu, Carmen Manuela Ionescu, unul dintre candidaţii Alianţei Noastre România pentru Camera Deputaţilor, cred că prioritare pentru România şi români sunt stoparea destrămării proprietăţii româneşti, apărarea valorilor culturale spirituale identitare, care ne asigură unitatea noastră, ca popor. Cu sprijinul votului vostru, vom aduce în Parlamentul României un set de valori care au lipsit din acest for legislativ, vom deveni o voce patriotică, naţională, care va contribui la stabilirea unui echilibru politic şi nu numai. Imensele sisteme de propagandă ale partidelor mari încearcă, dacă nu să ne atace, măcar să ne izoleze, să ne ţină departe de electorat. Cu toate acestea, iată că reuşim să ajungem la voi, să ne facem cunoscuţi cetăţeanului român, să-i spunem cine suntem şi ce vrem să facem, în interesul lui. Ne prezentăm, cu încredere, la judecata voastră electorală, cu bune şi cu, desigur, mai puţin bune. Judecaţi-ne la urna de vot!

 Carmen Manuela Ionescu, candidat Alianţa Noastră România (poziţia a 10-a pe buletinul de vot) pentru Camera Deputaţilor

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro