Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Gaiţele” şi “Tango”, pe scena Teatrului “Maria Filotti”

• vineri şi duminică, de la ora 18.00, brăilenii sunt invitaţi la două spectacole de excepţie, în regia lui Radu Nichifor, respectiv Vladimir Anton

 

La sfârşitul acestei săptămâni, trupa actorilor brăileni iese în lumina reflectoarelor cu două spectacole de excepţie. Este vorba despre piesa “Gaiţele”, de Al. Kiriţescu, în regia lui Radu Nichifor şi “Tango”, de Slawomir  Mrozek, regia Vladimir Anton. Spectacolele se desfăşoară în Sala mare a Teatrului, de la ora 18.00

Gaiţele reprezintă una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească. Această piesă face parte din aşa zisa trilogie burgheză a lui Kiriţescu: comedia “Marcel şi Marcel” sau “Anişoara şi ispita” în 1923, apoi “Florentina” în 1925 şi “Cuibul de viespi”, cum s-a intitulat în 1930, comedia “Gaiţele”, jucată prima dată la Craiova de trupa “Bulandra”, apoi, jucată în multe variante, pe mai toate scenele ţării, cu un succes enorm.

Spectacolul “Tango” este un text genial al marelui scriitor polonez Slawomir Mrozek, o comedie absurdă despre eliminarea valorilor, despre totalitarism, despre ideologii eşuate şi vise spulberate, despre dureri neîmpărtăşite şi nevoia de libertate cu orice preţ.

Un text memorabil, un spectacol eveniment, în regia lui Vladimir Anton, unul dintre regizorii reprezentativi ai tineri generaţii, o scenografie inspirată, semnată de Rodica Der şi actori minunaţi  în distribuţie: Conrad Mericoffer, Valentin Terente, Emilia Mocanu, Ramona Gîngă, Liviu Pintileasa, Corina Borş şi Adrian Ştefan.
Categorie articol: 

Comentarii