Mergi la conţinutul principal

“Forța grupului va fi punctul nostru forte în viitorul sezon competițional”

* afirmă într-un interviu antrenorul Dumitru Berbece * noul tehnician consideră că prin muncă și disciplină orice obiectiv poate deveni realizabil

 

Noul antrenor al echipei HC Dunărea, Dumitru Berbece,  a intrat în “pâine” încă de joia trecută, când a avut loc reunirea lotului echipei HC Dunărea, iar după câteva antrenamente este la fel de optimist ca atunci când a semnat cu gruparea de la Dunăre. Tehnicianul formației brăilene este de acord cu faptul că are o misiune grea,  aceea de a reconstrui o echipă care cât de repede să revină în elita handbalului românesc,  dar nu se sperie de obiectivul care i-a fost trasat. Berbece consideră că, prin muncă și disciplină și prin forța grupului, orice obiectiv poate deveni realizabil. Noul tehnician a acordat un interviu în care a vorbit despre motivul care l-a determinat să semneze cu HC Dunărea precum și despre lotul echipei dar și despre obiectivul pe care îl are de îndeplinit la Brăila.

 

- Cum ați ajuns la HC Dunărea?

- Mi s-a oferit o șansă și am venit cu inima deschisă la Brăila. La acest club se dorește să se facă performanță, lângă echipă sunt oameni extraordinari care sunt  sută la sută alături de noi și care ne asigură condiții foarte bune, astfel că orice obiectiv pe care ni-l vom propune poate fi realizat.

- Lotul este deja definitivat?

- În linii mari da, avem toate posturile dublate, dar lotul poate suferi îmbunătățiri. Variante în țară nu sunt prea multe, o să vedem pe parcurs ce soluții vom găsi, pentru că aceste handbaliste încă mai sunt sub contract cu echipele lor  sau  au pretenții financiare exagerate. Deocamdată pot spune că mergem pe vechiul nucleu de jucătoare și că handbalistele care au venit pot oferi un plus valoric, ele cu siguranță vor evolua la standarde superioare, de performanță. Iar unele dintre ele au mai jucat la Brăila, mă refer la Dobre, Safta sau Krnic, ele sunt obișnuite cu atmosfera din Polivalentă,  sunt jucătoare care pot decide soarta unor meciuri.

- Care va fi atu-ul echipei brăilene în viitorul sezon competițional?

- Eu cred că forța grupului va fi punctul nostru forte. Iar acesta poate fi un aspect  foarte important. La Brăila avem lângă noi oameni care doresc performață, un public dornic de spectacol și de victorii și sper ca noi să ne ridicăm la pretențiile lor, mai ales că din punct de vedere financiar totul se prezintă foarte bine.

- Care este programul echipei până la primul joc oficial?

- Încă o săptămână ne vom pregăti la Brăila, iar în perioada 22-30 iulie mergem în cantonament la Cheile Grădiștei. Acolo ne vom încărca “bateriile”, apoi vom reveni la Brăila, ultima etapă a pregătirilor fiind cea a meciurilor de verificare. Pe 3-4 august avem o “dublă” cu Slobozia, apoi vom participa la turneele de la Galați și Vâlcea apoi  vom juca amicale și la Brăila. Toate aceste jocuri vor pregăti primul meci oficial, cel cu SCM Craiova.

- Cum vi se pare startul de campioant?

- În primele 6 etape jucăm 4 meciuri în deplasare, iar acasă o avem ca adversară pe CSM București. Dar deocamdată suntem la început de drum, nu putem discuta decât generalități, pe măsură ce va trece timpul putem să ne facem planuri. Este știut faptul că publicul brăilean este exigent, că dorește victorii și noi pentru acest lucru ne vom pregăti în perioada următoare. Repet, conducerea clubului ne asigură toate condițiile pentru performanță și sunt convins că HC Dunărea va arăta cu totul altfel decât în sezonul precedent.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro