Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Folk la umbreluţe”, astăzi, pe Regală

• trupa brăileană “Carre de folk” vă invită astăzi la concert, în Centrul Vechi, la terasa The Music Pub • evenimentul va începe la ora 21.00, iar intrarea este liberă  • manifestările de Zilele Brăilei continuă astăzi şi mâine cu activităţi pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele, totul culminând pe 15 august cu un concert Smiley şi Irina Rimes

 

De când nu aţi mai fost la un concert în Centrul Vechi al Brăilei? Întrebarea aceasta vă este adresată de organizatorii evenimentului “Folk la umbreluţe”, care, de Zilele Brăilei, s-au gândit să reînvie atmosfera de pe Regală chiar şi pentru câteva ore. Aşa cum sugerează şi titlul, este vorba despre un concert de muzică folk susţinut de trupa brăileană “Carre de folk”, formată din Leonard Puia, Florin Lazăr, Marian Ionescu şi Claudiu Ene. Spectacol va avea loc astăzi, începând cu ora 21.00, la “The Music Pub” iar intrarea este liberă.

“«Folk la umbreluţe» este un concert-manifest. Plănuim de mult să organizăm o astfel de activitate, pentru că am fost în permanenţă nemulţumiţi de felul în care arată Centrul acesta vechi. Nemulţumirea mea personală a venit după ce în decembrie, de sărbători, am fost în Centrul Vechi din Braşov şi am rămas extraordinar de impresionat de ce înseamnă acolo Strada Republicii, care în urmă cu câţiva ani a fost la fel de moartă ca Regala noastră, se deschideau magazine care se închideau după o lună. Urât! Urât ca la noi! Numai că autorităţile s-au implicat şi după câţiva ani de eforturi, Republicii din Braşov este o bijuterie, cu terase deschise inclusiv iarna. Aşa că putem să ne inspirăm de la ei şi noi ne dorim să ne implicăm şi să facem ceva pentru Centrul Vechi. Din cunoştinţele mele, din perioada post-decembristă, ar fi al doilea eveniment care se face pe strada Mihai Eminescu. Şi am zis ca acesta să fie startul unei serii de acţiuni pentru că ne dorim din suflet să schimbăm ceva”, ne-a declarat Leonard Puia, membru al trupei “Carre de folk”.

Concertul “Folk la umbreluţe” este primul dintr-o serie de spectacole în aer liber pe care trupa “Carre de folk” le plănuieşte pentru a schimba ambianţa din Centrul Vechi.

 

Încă două runde de distracţie, de Zilele Brăilei

Manifestările dedicate Zilelor Brăilei continuă astăzi şi mâine cu activităţi pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Astăzi, în Parcul Moment copiii îşi pot demonstra creativitatea în cadrul atelierelor “Să învăţăm să mânuim păpuşi” alături de membrii Teatrul de Păpuşi “Cărăbuş”, sau în cadrul atelierelor Centrului Europe Direct Brăila - “Europa Copiilor”. Ambele activităţi sunt programate la ora 10.30. Însă distracţia nu se va opri aici, pentru că de la ora 11.30 va urma spectacolul de teatru “Comoara tâlharului”, prezentat de Teatrul Municipal de Păpuşi “Guguţă” din Chişinău. Iar pentru ca prima parte a zilei să se încheie tot într-o notă de culoare, copiii se pot lăsa pictaţi pe faţă la atelierul de face-paniting al elevilor de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”. Voia-bună îi aşteaptă pe cei mici şi după-amiaza, când de la ora 18.30 are loc spectacolul de teatru pentru copii “Capra cu trei iezi”, cu Teatrul Republican Muzical - Dramatic “B. P. Haşdeu”. De la ora 19.15 sunt programate două spectacole de dansuri tradiţionale: Shumen - Bulgaria şi Nilüfer- Turcia. În Monument ziua se încheie cu proiecţia filmului “Live” de Vald Păunescu, peliculă ce face parte din campania “Caravana filmului românesc”.

Evenimente interesante vor avea loc şi pe Strada Mihai Eminescu: 18.00 - concurs de şah “Brăila, oraşul cu salcâmi”, iar la 19.00 - program artistic susţinut de Ansamblul “Nufărul” de la Palatul Culturii din Cahul, Republica Moldova.

Seara, distracţia se mută pe Faleza Dunării, când de la ora 19.30 este programat un spectacol de muzică uşoară prezentat de “Art Morena” din Moreni, urmat apoi de alte două recitaluri: Laurenţiu Ion şi Valentina Enea. De la ora 21.00 pe scenă va urca Jampa Orchestra, iar de la ora 22.00 Ruby va “stinge lumina”.

Pe parcursul zilei de astăzi sunt programate activităţi şi în Parcul Caporal Muşat, în Grădina Publică şi la Brăila Mall.

Miercuri, 15 august, de Ziua Marinei, pe Faleza Dunării veţi găsi “tradiţionalul” program. Activităţile încep la ora 10.00 iar brăilenii care vor fi prezenţi vor putea asista la parada navelor militare, exerciţii navale, parada navelor civile, concursuri cu bărci, sosirea zeului “Neptun” şi botezul marinarilor. “Deliciul” zilei vor fi cu siguranţă concursurile şi jocurile marinăreşti.

Tot astăzi, un eveniment special îl reprezintă festivitatea de acordare a titlului de cetăţean de onoare lui Nicu Alifantis, ceremonie ce va avea loc de la ora 17.00 la Teatrul “Maria Filotti”, urmată apoi de un spectacol susţinut de Trupa “Antic”.

Seara ne reîntoarcem pe faleză pentru a ne bucura de un spectacol de muzică uşoară susţinut de “Art Morena”. Aproape de ora 20.00 în scenă îşi vor face apariţia handbalistele de la HC Dunărea Brăila, jucătoarele care vor evolua în noul sezon fiind astfel prezentate publicului. Urmează apoi un spectacol susţinut de trupa de dans aerobic şi dans popular stilizat Phoenix a Palatului Copiilor, iar mai departe pe scenă vor urca Alexandra Trifan, Ionela Dudu şi Grupul “Steluţe Dunărene”. Suspansul va creşte la 20.50, oră la care scena se va “aprinde” în cadrul unui show cu fachiri. De la ora 21.00 în scenă îşi va face intrarea Irina Rimes, cântăreaţa care domină topurile muzicale în ultimul timp, iar de la 22.00 brăilenii vor fi “preocupaţi” cu Smiley. La fel ca în ultimii doi ani, manifestările dedicate Zilelor Brăilei se vor încheia “exploziv”, cu un spectacol de lasere şi artificii.

Programul complet al Zilelor Brăilei îl găsiţi pe site-ul obiectivbr.ro.

 
Categorie articol: 

Comentarii