Mergi la conţinutul principal

“Eco” SA, “trasă de urechi” de Poliţia Locală, pentru că a împrăştiat nisip pe post de material antiderapant

• după ce a primit o sesizare din partea SUPAGL, Poliţia Locală a somat operatorul de salubritate din cadrul Primăriei să nu mai amestece sarea cu nisip • “Eco” s-a conformat şi a scăpat de amendă

 

Dacă în anii trecuţi materialele antiderapante împrăştiate pe străzi iarna erau formate dintr-un amestec de nisip cu sare, în proporţii variabile, iarna aceasta Primăria Brăila a dat dispoziţie ca nisipul să fie exclus din ecuaţie, deoarece străzile rămân murdare după topirea zăpezii şi a gheţii, dar, mai ales, din cauză că înfundă gurile de canalizare. Toţi operatorii de salubritate, precum şi firmele cu care aceştia au încheiat contracte pentru închirierea de utilaje au respectat această decizie. Singura care “a călcat pe bec” a fost tocmai “Eco” SA, firma de salubritate din subordinea Consiliului Local Municipal. Pe sectorul acesteia s-a împrăştiat sare cu nisip, după ninsoarea din data de 11 februarie, iar acest aspect nu a trecut neobservat de Serviciul de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală din cadrul Primăriei Brăila, care a sesizat Poliţia Locală cu privire la încălcarea dispoziţiei de a nu se mai folosi nisip pe post de material antiderapant. La rândul său, după ce a făcut verificări în teren, Poliţia Locală a constatat că, într-adevăr, s-a împrăştiat nisip pe străzi precum Progresului, Eroilor, Smârdan sau Mircea Mălăeru, de pe sectorul “Eco” SA. În consecinţă, “Eco” SA a fost somată să nu mai folosească “materiale antiderapante interzise, care prin acţiunea de împrăştiere pot produce deteriorări prin acţiunea abrazivă ori prin lovire şi/sau înfundare a canalizării stradale”, ne-a informat Poliţia Locală, prin intermediul unui comunicat de presă. Din câte se pare, “Eco” a ţinut cont de această somaţie, iar după ninsorile de la sfârşitul lunii februarie nu a mai folosit decât sare ca material antiderapant.

Directorul “Eco” SA, Ionuţ Pisică, ne-a spus că totul s-a întâmplat din cauza unei greşeli a firmei cu care s-a încheiat contractul de închiriere a două sărăriţe, dar că eroarea a fost remediată imediat. “«Eco» a semnat un contract cu firma «Vector» SRL Brăila pentru închirierea a două sărăriţe pe parcursul sezonului rece. Materialul antiderapant a fost depozitat în incinta firmei respective, iar după ninsoarea din 11 februarie, când s-a încărcat sarea în sărăriţe, cel care manevra buldoexcavatorul a pus şi câteva cupe de nisip, aflat într-o grămadă apropiată de cea de sare. A fost o eroare care nu s-a mai repetat!”, ne-a informat directorul “Eco” SA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro