Mergi la conţinutul principal

“Eco” colectează gunoiul menajer cu duba, în Centrul Vechi

• locatarii străzilor din “zona zero” a oraşului se plâng că în urma firmei de salubritate rămân gunoaie împrăştiate pe carosabil • “Până acum, colectarea o făcea Braicata, care venea cu o maşină mai mare”, ne-a spus o locatară indignată • conducerea “Eco” SA ne-a explicat că se foloseşte acea dubă deoarece autogunoierele din dotarea societăţii au gabaritul prea mare • măsura este temporară, pe perioada în care “Eco” trebuie să se ocupe şi de sectorul “Braicata”, firmă care are dificultăţi financiare

 

Felul cum se colectează gunoiul în plin Centru Vechi al Brăilei îi indignează pe locatarii acestei zone aflate, teoretic, în “buricul târgului”. O cititoare ne-a trimis la redacţie câteva fotografii cu angajaţii firmei de salubritate “Eco”, care încarcă deşeurile menajere într-o dubă improprie acestei activităţi. Autovehiculul respectiv ar trebui să colecteze deşeuri reciclabile, după cum reiese din inscripţionarea caroseriei. “Suntem supăraţi că în secolul 21 gunoiul se încarcă aşa. A rămas pe jos gunoi scârbos format din viermi şi scursuri de la resturile de mâncare. E un miros groaznic şi a trebuit să strâng eu gunoiul rămas pe carosabil, că era în faţa porţii noastre. Ruşine să le fie, pentru că sigur au şi maşină adecvată pentru a ridica gunoiul aşa cum s-a făcut în toţi anii, până recent. Problema este că acum colectarea este făcută de altă societate. Cei dinainte erau de la Braicata şi aveau maşină mare”, ne-a scris cititoarea domiciliată pe strada Vapoarelor, din Centrul Vechi.

Conducerea firmei de salubritate “Eco” SA, care, după cum se ştie, ţine de Primărie, având ca acţionar majoritar Consiliul Local Municipal Brăila, ne-a explicat că se procedează aşa deoarece autogunoierele aflate în dotarea societăţii au gabarit prea mare pentru străzile înguste din zona centrală a oraşului. “După cum se ştie, noi a trebuit să preluăm temporar o parte din sectorul de activitate a operatorului Braicata, care a avut anumite dificultăţi financiare. Măsura este valabilă timp de trei luni, mai exact până la începutul lunii iunie. Autospecialele noastre sunt prea mari pentru străzile din zona Centrului Vechi şi din această cauză folosim acea dubă. Intrăm cu duba pe străzile înguste, dintre Tribunal şi Piaţa Poligon, apoi transferăm gunoiul în autospecialele de mare capacitate, care colectează în zona dintre strada Griviţei şi bulevardul Cuza. Este o măsură temporară pe perioada în care trebuie să ne ocupăm şi de sectorul Braicata”, ne-a explicat Ionuţ Pisică, directorul “Eco” SA.

Rămâne de văzut dacă firma de salubritate “Braicata” se va redresa financiar până în luna iunie, pentru a-şi putea relua activitatea pe sectorul său.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro