Mergi la conţinutul principal

“Earth Science Festival” Brăila, cel mai nou eveniment științific dedicat elevilor de gimnaziu și liceu

* în perioada 24 - 26 aprilie, prin intermediul platformei Zoom, elevii sunt invitați să participe la ateliere interactive gratuite de biologie, chimie, fizică, astronomie și geografie * atelierele vor fi ținute de olimpici de la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” și de la alte licee de top din țară

 

Vacanța prelungită de primăvară a reprezentat o bună oportunitate pentru un grup de tineri de la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” să organizeze un eveniment științific dedicat elevilor de gimnaziu și liceu. Este vorba despre “Earth Science Festival”, care se va desfășura în perioada 24 - 26 aprilie, prin intermediul platformei Zoom, sub forma unor ateliere interactive gratuite. În cele trei zile de festival, participanții pot afla atât informații noi, cât și detalii despre cele mai recente descoperiri din diverse domenii, precum biologie, chimie, fizică, astronomie și geografie, explicate de către mentori, astfel încât fiecare  participant va putea beneficia de o înțelegere cuprinzătoare a atelierelor.

De organizarea evenimentului se ocupă Irina Papuc, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" și olimpică la astronomie și astrofizică. Despre performanțele Irinei, cotidianul “Obiectiv” a scris de-a lungul timpului, palmaresul ei cuprinzând: medalie de argint și calificare în lotul lărgit la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică în clasa a VIII-a, medalie de bronz la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică în clasa a IX-a. Ea s-a calificat din nou la etapa națională anul trecut, însă competiția s-a anulat din cauza pandemiei. Cu toate acestea, în clasa a X-a ea a obținut medalia de argint la International Astronomy and Astrophysics Competition și încă două medalii, una de argint și una de aur, la Tabăra Națională de Fizică, Astronomie și Astrofizică "Marin Dacian Bica". Irina ne-a povestit cum a apărut idea organizării acestui festival științific.

“Unul dintre inițiatorii proiectului este Denisa Ciutacu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național «Nicolae Bălcescu», care a venit cu ideea proiectului, în urma dorinței ei de a populariza știința în România într-un mod cât mai creativ. Ulterior, Denisa m-a contactat pe mine, deoarece deja mă mai implicasem în alte activități de voluntariat. Am fost încântată de idee, pentru că dintotdeauna am iubit știința, așa că am decis să mă ocup de coordonarea proiectului”, ne-a povestit aceasta.

Mentorii festivalului sunt elevi olimpici pasionați de știință de la Colegiul “Bălcescu” și din alte județe, dornici să își împărtășească pasiunea și cunoștințele lor cu participanții. Până acum, proiectul are ca parteneri elevi de la Liceul Internațional de Informatică București, Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București, Colegiul Național "Ștefan cel Mare" din Suceava. De asemenea, există și echipă dedicată de Brand Ambassadori, formată din liceeni din toate colțurile țării, care ajută cu mediatizarea proiectului.

“Prin acest proiect, încurajăm tinerii spre a fi curioși și a explora domenii cât mai diverse ale științei și, de asemenea, dorim să prezentăm diferite resurse alternative de învățare, cum ar fi site-uri web, Youtube, podcast-uri, filme, cărți. Orice elev de gimnaziu sau liceu interesat de știință care dorește să afle informații legate de temele propuse este invitat să participe. Atelierele implică teme de actualitate și de interes pentru potențialii participanți, cum ar fi: efectele schimbărilor climatice asupra mediului înconjurător, ingineria genetică, o scurtă istorie a chimiei, o prezentare a metagalaxiei sau a câmpului magnetic al Pământului”, ne-a mai spus Irina.

Elevii de gimnaziu și liceu interesați să participe la atelierele Earth Science Festival sunt invitați să se înscrie gratuit pe site-ul www.earthsciencefestival.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro