Mergi la conţinutul principal

“E veselie şi e cânt” - ediţia a VI-a

evenimentul  este organizat sâmbătă, de LPS Brăila şi are ca temă familiarizarea copiilor cu obiceiurile şi tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă

 

Sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 9.00, Liceul cu Program Sportiv Brăila în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, organizează ediţia a VI-a a concursului judeţean interdisciplinar “E veselie şi e cânt”, acţiune cultural sportivă care are ca temă familiarizarea copiilor cu obiceiurile şi tradiţiile specifice sărbătorilor de iarnă, dezvoltarea capacităţii de cunoaştere şi înţelegere a semnificaţiilor sărbătorilor de iarnă. La acest eveniment organizat de LPS Brăila participă elevi din învăţământul primar, cadre didactice de la şcolile “Ion Creangă”, Perpessicius”, Mihu Dragomir”, precum şi de la cele din mediul rural, de la Galbenu, Viziru, Jirlău şi Romanu. Fiecare echipă va fi formată din 8 elevi ai claselor pregătitoare sau ai claselor I-IV, copii cu abilităţi muzicale, fizice şi artistico-plastice, iar aceştia trec prin mai multe probe.

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie pentru cei mari, dar, mai ales, pentru cei mici. Trăim într-o epocă a vitezei în care pare să conteze mai mult ceea ce se află sub brad decât ceea ce este în suflet. Semnificaţiile, tradiţiile, obiceiurile specifice unor astfel de sărbători încep să piardă teren în faţa materialismului, de aceea prin astfel de acţiuni dorim să-i familiarizăm pe copiii cu obiceiurile specifice poporului nostru”, se specifică în comunicatul emis de LPS Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro