Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Eşti de neînlocuit”. Lecţie împotriva sinuciderii

• acesta a fost titlul unui proiect derulat în cadrul Pentenciarului Tichileşti, care a constat în derularea unor activităţi menite să îi determine pe cei aflaţi în detenţie să nu apeleze la sinucidere

 

Deţinuţii de la Penitenciarul Tichileşti, ţinuţi la distanţă de actele suicidale.

În perioada 17 august – 16 septembrie, cu prilejul Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului (10 septembrie), Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din cadrul Centrului de Detenţie a organizat, la nivelul unităţii de deţinere, o serie de evenimente. Acestea au vizat creşterea gradului de conştientizare de către personal şi deţinuţi a faptului că problematica comportamentelor suicidale este una complexă, cu implicaţii extinse la nivelul comunităţilor. Această activitate a fost susţinută  de specialişti din penitenciar dar şi de invitaţi din comunitatea locală.

Astfel, preotul unităţii, împreună cu preoţi din centrul zonal misionar şi tineri din liceele brăilene, a prezentat dezbateri cu tematica “Darul sacru al vieţii”, la care au participat persoane internate cu risc suicidar sau autoagresiune.

O componentă aparte a acestei campanii de prevenire a fost suţinută de psiholog şi asistentul social şi a vizat informarea şi pregătirea tinerilor custodiţi cu principalele caracteristici ale fenomenului suicidar şi asupra modului în care se pot preîntâmpina  astfel de situaţii de criză, a faptului că oricare dintre noi poate trece prin perioade dificile şi are nevoie de susţinere din partea celor din jur, precum şi de împărtăşire a experienţelor pozitive”, a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Tichileşti, Ionel Dincă.

În ziua de 16 septembrie, la Centrul Social Educaţional Sfinţi Martiri Brâncoveni  a avut loc o dezbatere – masă rotundă sub titulatura “Eşti de neînlocuit”. Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - Sucursala teritoriala Brăila, între specialiştii din cadrul P.M.T. şi colaboratori din cadrul comunitaţii, reprezentanţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şI Protecţia Copilului, ai Spitalului de Psihiatrie Sf. Pantelimon Brăila şi ONG-uri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii