Mergi la conţinutul principal

“Dubla” Cuza Sport – CSS Mediaş s-a încheiat la egalitate

derby-ul etapei la U16 a fost câştigat de formaţia brăileană • la U18, după un final dramatic, a câştigat CSS Mediaş

 

Cu toate că pe parchetul Sălii Polivalente au evoluat baschetbalişti juniori cu vârste de până în 16 ani, spectatorii prezenţi sâmbăta trecută la meciul dintre Cuza Sport şi CSS Mediaş au urmărit un spectacol baschetbalistic frumos, unul care s-a încheiat cu “happy end” pentru brăileni. Echipa vizitatoare, care s-a prezentat cu doar 8 jucători, a condus pe tabela de marcaj până la finalul sfertului al treilea, însă Cuza Sport a întors meciul în favoarea sa în ultimul act al întâlnirii. Aşa cum era de aşteptat să se întâmple, atunci când se întâlnesc două echipe de pe podium, meciul de la Brăila s-a ridicat la nivelul unui derby. Primele trei sferturi ale partidei au fost echilibrate, pe undeva şi datorită faptului că baschetbaliştii brăileni pregătiţi de  Sorin Diaconu şi Mircea Totolici au ratat cât pentru trei jocuri. CSS Mediaş a câştigat primul sfert cu 20-17, iar pe al doilea la doar un punct diferenţă, 14-13. Pauza mare a fost un sfetnic bun pentru jucătorii echipei gazdă. Cei doi antrenori brăileni au reuşit să-i stimuleze pe elevii lor să fie mai atenţi sub panoul advers şi sfaturile lor au avut efect, pentru că actul al treilea al partidei s-a încheiat la egalitate, 13-13, însă la general CSS Mediaş conducea cu 47-43. O nouă intervenţie a antrenorilor şi Cuza Sport a întors rezultatul în favoarea sa în sfertul al patrulea. Cu o apărare agresivă, brăilenii au recuperat multe mingi sub propriul panou, iar după coşul de 2 puncte al lui David Bejan, au preluat conducerea pe tabela de marcaj, 50-48. Oaspeţii au egalat la faza imediat următoare, însă iniţiativa a aparţinut gazdelor astfel că echipa brăileană s-a distanţat la 9 puncte, 59-50 şi partida era jucată. CSS Mediaş a profitat de câteva gafe ale adversarilor şi au mai înscris două coşuri de câte 2 puncte, însă Cuza Sport a câştigat sfertul al patrulea cu 16-7 şi meciul, bifând astfel al treilea succes din cadrul turneului semifinal, grupa valorică A.

Duminică, 5 februarie, la U 16, Cuza Sport va juca la MC Ball Mangalia.

Pentru Cuza Sport au marcat Andrei Grozea 15 puncte, David Bejan 10, Mihnea Done 8, Bogdan Căpităneanu 8, Samir Zamfir 6, Alexandru Mitache 6, Alexandru Marin 4. La echipa brăileană a mai evoluat şi Vlad Popescu.

 

Cuza Sport pierde la ultima fază a meciului

La U18, echipa gazdă a marcat primul coş de 2 puncte, însă la finalul primului sfert, CSS Mediaş avea un avans considerabil, 24-14. Sfertul al doilea a fost extrem de tensionat, iar unul dintre jucătorii de bază de la Cuza Sport, Răzvan Chiscăneanu a fost trimis la cabine. Cuza Sport a reuşit să recupereze din decalajul de 16 puncte în favoarea adversarilor lor, însă medieşenii au câştigat cu 17-15 şi sfertul al doilea, iar la pauza mare conduceau cu 39-31.

Muştruluiţi la pauză, baschetbaliştii brăileni au intrat în teren şi au reuşit, ca după sfertul al treilea, să preia conducerea, 51-49, pe tabela de marcaj şi lucrurile păreau că vor reveni la normal, iar Cuza Sport să se impună şi în cel de-al doilea joc. În ultimul act fiecare echipă a avut, pe rând, avantaj pe tabelă. CSS Mediaş a condus cu 55-51, Cuza Sport a egalat şi apoi s-a distanţat la trei puncte după o reuşită a lui Stănculea. Viuleş a înscris, iar echipa gazdă s-a distanţat la patru puncte, 65-61, însă oaspeţii au revenit în joc şi au egalat la 65-65. Finalul a fost dramatic, Viuleţ nu a putut să înscrie coşul egalizator şi să trimită partida în prelungiri, astfel că la U18 CSS Mediaş s-a impus cu 71-69.

În etapa următoare, la U18, Cuza Sport va juca la CSU Braşov.

Pentru Cuza Sport au înscris Dragoş Viuleţ 21 puncte, Alexandru Koler 19, Andrei Grozea 8, Alex Stănculea 6, Răzvan Chiscăneanu 6, Dragoş Alexandru 3, Eduard Urdă 3, Edy Trifan 3.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro