Mergi la conţinutul principal

“Dorel” loveşte din nou: Asfaltări à la Brăila ... pe lângă cioată

• muncitorii de la firma “Cricons”, care se ocupă de asfaltări pe domeniul public al municipiului, au făcut o lucrare de mântuială pe Calea Galaţi: au “tras” asfalt fără să mai ceară, în prealabil, scoaterea unei cioate rămase după tăierea unui copac • primarul Marian Dragomir a tunat şi-a fulgerat la adresa “doreilor” şi spune că lucrarea nu va fi decontată din bani publici

 

Revoltător: în Brăila încă se mai efectuează lucrări “în dorul lelii” cu pretenţia de a fi plătite din bani publici. Un astfel de caz ne-a fost semnalat de cititorii “Obiectiv Vocea Brăilei”, care ne-au trimis şi câteva poze realizate pe Calea Galaţi, dincolo de podul de la Brăiliţa, aproape de staţia de carburanţi, în care se observă cum “Doreii” au aplicat un petec de asfalt în jurul unei cioate de copac. Mai precis, este vorba despre lucrări de refacere a trotuarelor de-a lungul acestei şosele, iar în dreptul mai multor imobile, unde sunt amenajate platforme de acces auto în curţile proprietarilor, deşi nu au fost scoase rădăcinile rămase după tăierea unor copaci, lucrătorii au turnat asfaltul ocolind pur şi simplu cioatele. Corect ar fi fost ca firma care se ocupă de lucrări să fi solicitat celor de la “Seroplant” să scoată rădăcinile şi abia apoi să treacă la asfaltări. Numai că pe Calea Galaţi nu s-a mai întâmplat acest lucru, iar ce-a ieşit i-a revoltat pur şi simplu pe brăilenii care au sesizat “enormitatea” şi ridicolul situaţiei.

“Cum domnule să faci aşa ceva? Nu era mai normal să scoţi cioata şi abia apoi să torni asfaltul? Dacă, să zicem, din rădăcina rămasă vor mai ieşi lăstari? Cum ar arăta atunci trotuarul?”

“Ridicol. Este clar că ce s-a făcut aici e lucru de mântuială. Sper că nu se va plăti aşa ceva din bani publici”

“Mă uimeşte meticulozitatea cu care au turnat peticul de asfalt în jurul cioatei. Vă daţi seama că le-a luat ceva timp lucrătorilor să facă asta. Dar se vede că au încercat cu un topor să cioplească lemnul ...”, sunt câteva dintre comentariile care au însoţit fotografiile trimise pe adresa redacţiei.

 

Dragomir: “În urma unor astfel de situaţii s-au inventat bancurile cu Dorel”

Contactat de reporterii “Obiectiv”, primarul municipiului, Marian Dragomir nu s-a arătat deloc amuzat de isprava lucrătorilor de la asfaltări şi a tunat şi fulgerat la adresa lor, ameninţând că lucrările făcute de mântuială nu vor fi plătite. A explicat că este vorba de lucrări efectuate de către firma gălăţeană “Cricons” în baza unui contract încheiat cu municipalitatea pe parte de întreţinere, reparaţii şi intervenţii la străzile din municipiu. “Nu avea ce să caute acel asfalt acolo. Se va reveni la situaţia iniţială, iar lucrarea nu va fi plătită! În urma unor astfel de situaţii s-au inventat bancurile cu Dorel. Din păcate, în loc să ne ocupăm de lucruri serioase ne ducem să remediem astfel de situaţii penibile în care ne atrag nişte lucrători neprofesionişti care lucrează la firma «Cricons». Situaţia a apărut care urmare a faptului că aceşti lucrători nu au avut inteligenţa să comunice cu Primăria Municipiului Brăila, astfel încât Seroplant să scoată cioata respectivă, înainte ca ei să asfalteze. Lucrările nu vor fi plătite şi vor fi remediate. Aştept ca firma respectivă să-şi ceară scuze pentru ce s-a întâmplat pe Calea Galaţi”, ne-a declarat Dragomir.

De precizat că, la începutul acestui an, lucrările pe parte de întreţinere, reparaţii şi intervenţii la străzile din municipiu au fost adjudecate de firma “Cricons” Galaţi, care s-a angajat să astupe toate gropile din municipiu contra unei sume de aproape 2,4 milioane lei, fără TVA, de cinci ori mai mică decât bugetul alocat iniţial, de 15,5 milioane lei, fără TVA. Municipalitatea a anunţat că diferenţa de bani rămasă necheltuită va fi folosită pentru achiziţionarea unor utilaje cu care Primăria să poată face singură reparaţiile stradale, fără a mai fi nevoită să piardă timpul cu licitaţiile organizate pentru angajarea unor firme private.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro