Mergi la conţinutul principal

“Doliu pentru educație”. Protest al elevilor brăileni în prima zi de școală

* aceștia vor purta, mâine, banderole negre, gest prin care trag un semnal de alarmă asupra deciziilor recente ale Ministerului Educației * este vorba despre trimiterea elevilor cu media sub 5 la admiterea la liceu automat în școlile profesionale * ”Școala profesională nu este groapa de gunoi a educației!”, este mesajul adolescenților

 

Protest în prima zi de școală!

Consiliul Județean al Elevilor Brăila îndeamnă toți elevii să protesteze în prima zi de cursuri, în timpul desfășurării festivității de deschidere a anului școlar, în fiecare unitate de învățământ și să se alăture astfel manifestului ”Doliu pentru educație”, derulat în toată țara de Consiliul Național al Elevilor.

Protestul are ca scop tragerea unui semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care i-a determinat pe elevi să iasă la protest în curtea școlii și să ”aprindă o lumânare la căpătâiul educației”. Elevii își exprimă astfel mâhnirea față de actuala clasă politică, de politicieni, care, susțin ei, nu fac decât să ia măsuri ce conduc la degradarea sistemului educațional, tratând Educația drept o prioritate doar la nivel declarativ.

A venit timpul ca noi toți să tragem un semnal de alarmă adresat autorităților: nu mai putem fi martorii măsurilor nefondate luate de către decidenții politici. Elevi, profesori, părinți, cu toții membri ai comunității școlare, alăturați-vă protestului nostru! Luni, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, purtați o banderolă neagră sau un alt asemenea simbol, în semn de solidaritate cu un sistem de învățământ care se apropie, pe zi ce trece, de un inevitabil colaps”, declară Rareș Voicu, președintele Consiliului Județean al Elevilor Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro