Mergi la conţinutul principal

“Doi pe un balansoar”, o poveste de iubire la Teatrul “Maria Filotti”

• spectacolul se joacă astăzi, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Bujor Macrin •o poveste de iubire, o complicată relaţie de dragoste dintre un avocat şi o dansatoare, într-un New York imposibil

 

Vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 19.00, la Teatrul “Maria Filotti”, Sala Bujor Macrin se joacă piesa DOI PE UN BALANSOAR de William Gibson, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză.

O poveste de iubire, o complicată relaţie de dragoste dintre un avocat şi o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbaţi nepotriviţi, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne de obicei singură, nefericită, fără de noroc şi care, într-o zi, cunoaşte un bărbat, primul din viaţa ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumuseţea ei. Însă, acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat.

“Doi pe un balansoar”, prin premiera sa new-yorkeză din 1957 a reprezentat debutul propriu-zis al autorului în teatru. După 1957 piesa face o strălucită carieră internaţională. Roluri memorabile au fost create pe scenă, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, în montări de excepţie precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor şi alţii.

În anii ’60, atunci când a fost scrisă, piesa a făcut furori pe Broadway şi a fost curând ecranizată. În rolurile celor doi, o dansatoare şi un avocat care se întâlnesc întâmplător în lumea cea mare a New York-ului, Victor Ioan Frunză îi distribuie pe Corina Moise şi pe Alin Florea. El, bărbatul nefericit, aflat la jumătatea vieţii, cu inima zdrobită după o căsnicie tulburată, ducând cu el traume şi tristeţi şi sentimente de care nu se poate desprinde, fuge din Nebraska şi se ascunde într-un apartament ponosit din New York. Ea, femeia la 30 de ani, care încă mai visează să fie dansatoare, cu inima zdrobită de multele relaţii în care a fost părăsită şi niciodată iubită, cu un ulcer care-o chinuie în fiecare seară, dar permanent cu zâmbetul pe buze şi niciodată dispusă să-şi arate slăbiciunile, capabilă să dăruiască până la capăt totul şi să nu primească niciodată nimic înapoi, dispusă să se lase folosită pentru o iluzie şi să joace până la capăt rolul femeii puternice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro