Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Demonstraţia”, o poveste expresivă, învăluită în mister

• spectacolul se va juca vineri, 13 aprilie 2018, la Sala Studio a Teatrului “Maria Filotti

 

Teatrul “Maria Filotti” prezintă vineri, 13 aprilie, de la orele 18.00,  “DEMONSTRAŢIA”, piesă a scriitorului american contemporan David Auburn, spectacol montat în spaţiul Sălii Studio (Bujor Macrin), de către regizorul Radu Nichifor.

O poveste expresivă, învăluită în mister, plină de surprize, un spectacol viu, antrenant, cu excelente performanţe actoriceşti, ce-i are ca protagonişti pe Narcisa Novac, Valentin Terente, Flavia Călin şi Vlad Volf.

Piesa spune povestea simplă a unei tinere inteligente, Catherine, care trăieşte singură în casa rămasă moştenire de la tatăl ei, Robert, un faimos profesor de matematică. După moartea lui, precedată de o îndelungată luptă cu alienarea mentală, Catherine se izolează din ce în ce mai mult. O vizitează un student de-al tatălui ei, Hal, aflat pe urmele manuscriselor profesorului, pe care speră să le utilizeze pentru propria sa carieră. De la New York, soseşte sora ei, Claire, decisă să vândă casa şi chiar să îşi pună sora sub control psihiatric. Găsirea unui caiet care conţine o demonstraţie matematică ce ar putea revoluţiona teoria numerelor prime stârneşte întrebări privind autorul demonstraţiei şi sănătatea mentală a lui Catherine.
Categorie articol: 

Comentarii