Mergi la conţinutul principal

“Demonstraţia” şi “Bădăranii”, în weekend, la “Maria Filotti”

• sâmbătă şi duminică, la Teatrul “Maria Filotti” se joacă DEMONSTRAŢIA, o piesă a scriitorului american contemporan David Auburn, montată la teatrul brăilean de regizorul Radu Nichifor, şi BĂDĂRANII de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău

 

Teatrul “Maria Filotti” prezintă sâmbătă, 9 februarie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”, spectacolul DEMONSTRAŢIA , o piesă a scriitorului american contemporan David Auburn, montată la teatrul brăilean de regizorul Radu Nichifor. O poveste expresivă, învăluită în mister, plină de surprize, un spectacol viu, antrenant, cu excelente performanţe actoriceşti, un text câştigător al Premiului Pulitzer în anul 2001, o piesă care a avut parte de un spectacol cu o mie de reprezentaţii pe Broadway, dar şi de o ecranizare, în 2005, cu o distribuţie de excepţie – Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins, Jake Gyllenhaal.

Povestea o are în centru pe tânăra Catherine, moştenitoare a geniului matematic al tatălui său, profesor universitar de curând decedat, dar şi a bolii lui mentale care le-a chinuit amândurora ultimii ani. În ziua înmormântării acestuia, un fost doctorand al profesorului intră în posesia unei uluitoare demonstraţii matematice, care poate revoluţiona teoria numerelor prime. Intriga poliţistă se combină cu romance-ul, umorul cu emoţia, într-o scriere alertă, ce asigură, în genere, succesul pe Broadway şi la Hollywood.

Scenografia aparţine Soranei Ţopa, iar în distribuţie îi regăsim pe talentaţii actori brăileni şi gălăţeni: Valentin Terente, Narcisa Novac, Vlad Volf şi Flavia Călin.

Duminică, 10 februarie, de la ora 18.00, la Sala Mare se joacă BĂDĂRANII de Carlo Goldoni, regia Petru Vutcărău.

Comedie clasică în trei acte, piesa a fost pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneţia, cu o istorie remarcabilă în teatru, dar şi în cinematografie, text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe, fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la Teatrul “Maria Filotti” de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău. Scenografia este semnată de Vladimir Turturică şi Elena Gheorghe, coregrafia aparţine lui Gelu şi Danei Baciu, iar distribuţia este formată din actori preţuiţi: Dan Moldoveanu, Corina Georgiana Borş, Silviu Debu, Marcel Turcoianu, Cătălina Nedelea, Ramona Gîngă, Zane Jarcu, Monica Ivaşcu, Valentin Terente şi Adrian Ştefan.

Un spectacol în care trei bărbaţi îşi chinuiesc nevestele cu toanele lor şi fac pe supăraţii doar ca să arate ei cine-s stăpânii în casă. Doar că soţiile lor fac tot cum le taie capul şi la finalul piesei îi pun la punct pe bădăranii deveniţi mieluşei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro