Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Curcubeu” de umbrele colorate deasupra străzii Mihai Eminescu

* fosta stradă Regală este pregătită astfel pentru manifestările dedicate Zilelor Brăilei și anului aniversar 650 * Primăria promite că vor fi reparate și dalele mișcătoare de pe trotuarele acestei străzi de promenadă * în ceea ce privește ruinele care strică aspectul străzii, autoritățile locale se declară, însă, neputincioase, spunând că imobilele în cauză aparțin unor persoane sau firme private

 

Moda umbrelelor agățate deasupra unor străzi pietonale, prezentă de câțiva ani prin multe orașe “cu ștaif” de prin Europa și chiar din România, a prins viață, mai nou, și la Brăila. La fel ca Timișoara sau Alba Iulia, orașul nostru va avea un “curcubeu de umbrele” pe o stradă din zona centrală. Este vorba despre Str. Mihai Eminescu, fosta Regală, unde Primăria a început, de ieri, să monteze umbrelele viu colorate. Deocamdată, a fost pregătit terenul, prin amplasarea unei plase din sfoară pentru suport, doar pe porțiunea cuprinsă între Piața Traian și Str. Ana Aslan. Responsabili din cadrul Primăriei ne-au informat, însă, că acoperișul de umbrele va fi întins până la intersecția cu bulevardul Cuza. Operațiunea face parte din pregătirile pentru Zilele Brăilei, care în 2018, când aniversăm 650 de ani de la prima atestare documentară a orașului, se anunță a fi mai bogate în evenimente decât de obicei. Strada Mihai Eminescu va găzdui, începând cu 8 august, când se va deschide tradiționalul târg al anticarilor, și până pe 15 august, tot felul de evenimente: dansuri tradiționale, ateliere de creație etc. În plus, fosta Regală va continua să fie în centrul atenției și după Zilele Brăilei. Astfel, la finalul lunii august, pe această arteră pietonală se va organiza un Târg al Dulciurilor, manifestare aflată la prima ediție, iar la începutul lunii septembrie, tot aici va avea loc Târgul de Carte. Pentru aceste două evenimente, Primăria va amplasa pe Str. Mihai Eminescu căsuțele de lemn recent achiziționate de municipalitate.

Conducerea Primăriei dă asigurări că, pe lângă montarea umbrelelor colorate, strada pietonală din centrul orașului va fi pregătită de sărbătoare și prin repararea pavelelor de pe trotuare care în prezent se mișcă sub picioarele trecătorilor. Astfel, vestitele dale “clămpănitoare” vor fi mai bine fixate pe poziție de echipele de lucru ale firmei “Micatis”, cea care se află sub contract cu Primăria pentru asfaltarea străzilor și reabilitarea trotuarelor din municipiu. Potrivit conducerii Primăriei, repararea trotuarelor de pe Str. Mihai Eminescu va începe imediat după ce se vor finaliza lucrările de asfaltare de pe Calea Călărașilor, de la bulevardul Cuza până în Piața Traian. Deocamdată, pe tronsonul respectiv se lucrează la schimbarea bordurilor, urmând să intre la asfaltare atât partea carosabilă cât și trotuarele. “Conducerea firmei Micatis ne-a dat asigurări că vor finaliza în timp util lucrările pe Calea Călărașilor, astfel încât, până la Zilele Brăilei să rezolve și problema dalelor de pe trotuarele străzii Mihai Eminescu”, ne-a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

În ceea ce privește clădirile degradate de pe Str. Mihai Eminescu, cum ar fi fostul hotel “Pescăruș“ și fostul CEC, al căror aspect cam strică ambianța de sărbătoare conferită de umbrelele colorate, Primăria spune că acestea aparțin unor persoane sau firme private și că, în afara amenzilor deja aplicate de Poliția Locală, nu are alte pârghii legale pentru a determina aceste entități private să reabiliteze clădirile în cauză.
Categorie articol: 

Comentarii