Mergi la conţinutul principal

“Codin”, nepotul lui Corbu, muncă în folosul comunităţii

• Laurenţiu Prusianu, zis “Codin”, de 25 de ani, a fost condamnat la 11 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru  port şi folosire fără drept de obiecte priculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice • asta după ce, în vara anului trecut, a fost trimis în judecată şi pentru lovire, însă victima şi-a retras acuzaţiile • în mai 2017, Prusianu l-a înjunghiat pe Victor-Aurelian B., 30 ani, cu un cuţit cu lama rabatabilă, victima având nevoie de 25 de zile de îngrijiri medicale • agresorul a stat fugar mai multe zile, după care a fost prins şi pus sub control judiciar • “Codin”  a mai fost implicat în scandalul de la “Milion”, din toamna anului 2015, când a scos un cuţit şi i-a ameninţat cu moartea pe angajaţi  

 

Sentinţă blândă pentru Laurenţiu Prusianu, de 25 de ani, zis “Codin”, fiul interlopului Walter şi nepot al lui Stănel Corbu din cartierul Lacu Dulce.

Judecătorii brăileni l-au condamnat pe Prusianu la o pedeapsă rezultantă de 11 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru săvârşirea infracţiunilor de port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Prusianu a scăpat de acuzaţia de lovire sau alte violenţe, după ce bărbatul pe care l-a înjunghiat şi-a retras plângerea penală chiar în timpul procesului. Instanţa de judecată a dispus, totodată, menţinerea controlului judiciar până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti şi obligarea inculpatului la 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Serviciului de utilitate publică, administrare şi gospodărire locală sau în cadrul Seroplant Brăila. Sentinţa de condamnare nu este, deocamdată, definitivă.

Reamintim că, în după-amiaza zilei de duminică, 28 mai 2017, Laurenţiu Prusianu, individ cu antecedente penale,  l-a lovit cu un cuţit tip briceag cu lama rabatabilă pe Victor-Aurelian B., provocându-i plăgi tăiate ce au necesitat nu mai puţin de 25 de zile de îngrijiri medicale. Agresiunea s-a petrecut în incinta agenţiei de pariuri sportive Stanleybet, de pe B-dul Dorobanţilor, însă victima a fost găsită pe stradă, în faţa unei bănci, zăcând într-o baltă de sânge. “Codin” a mai fost implicat în scandalul de la sala de jocuri “Milion” (vizavi de complexul Winmarkt) din toamna anului 2015, când a intrat în incinta sălii înarmat cu un cuţit. După ce a pariat la ruletă, “Codin” a scos cuţitul şi a început să lovească tastatura aparatului. El a provocat şi alte distrugeri, după care le-a adresat angajaţilor ameninţări cu moartea, afirmând sus şi tare că este “nepotul lui Corbu”. În dosarul “Million”, Prusianu a fost trimis în judecată pentru distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

 

Brăilean înjunghiat la pariuri sportive

otrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Velea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de duminică, 28 mai 2017, ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat, prin apel de urgenţă la 112, de către un brăilean care a afirmat că, la intersecţia B-dul Dorobanţilor cu strada 1 Decembrie 1918 se află o persoană înjunghiată în picior, care sângerează abundent. A fost alertat Serviciul de Ambulanţă Judeţean, iar la scurt timp victima a fost transportată la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Diagnosticul: “Plăgi tăiate genunchi stâng, gambă stângă şi falangă medie deget 2 mâna dreaptă”.

Cercetările ulterioare au stabilit că, în după-amiaza zilei de 28 mai 2017, la ora 15:00, brăileanul Victor-Aurelian B., în vârstă de 30 de ani, s-a deplasat la agenţia de pariuri sportive Stanleybet de pe B-dul Dorobanţilor. Acolo s-a întâlnit cu mai mulţi cunoscuţi - inculpatul Laurenţiu Prusianu, zis “Codin”, Robert-Adrian T. şi Belgian M. La început, nu au fost semnalate probleme. În jurul orei 16:40, însă, în urma unei glume făcute de Victor-Aurelian B., Prusianu zis “Codin” s-a dus direct la masa la care era aşezat acesta, a scos cuţitul şi l-a lovit în stânga toracelui, prin geacă, fără a-i crea leziuni. Luat prin surprindere, brăileanul a încercat să se apere şi l-a împins pe agresor, însă a fost lovit din nou, de data aceasta în zona genunchiului şi a gambei drepte, suferind răni destul de grave.

“Sângerând abundent, persoana vătămată a ieşit din sala de pariuri sportive, fugind către intersecţia B-dul Dorobanţilor - strada 1 Decembrie 1918. A fost ajunsă din urmă de inculpatul Prusianu Laurenţiu, care a încercat să o lovească din nou. B. Victor-Aurelian s-a apărat cu mâna dreaptă, fiindu-i provocate leziuni prin tăiere la falanga medie a degetului 2”, preciza procurorul de caz la finalizarea anchetei.

Potrivit sursei citate, după sesizarea poliţiei şi transportarea victimei la UPU pentru îngrijiri medicale, s-a efectuat cercetarea la faţa locului, constatându-se că, imediat după agresiune, angajaţii agenţiei de pariuri sportive şterseseră o parte din petele de sânge care proveneau de la victimă. Urme de sânge au fost identificate însă de la uşa agenţiei de pariuri şi până la Banca Transilvania şi mai departe, până în faţa agenţiei BRD. Totodată, în locul în care s-a oprit victima, au fost identificate două pete mari de sânge. Brăilenii care se aflau în zonă au fost oripilaţi şi indignaţi de ceea ce văzuseră şi au sunat la 112.

Audiat în calitate de suspect, inculpatul Laurenţiu Prusianu a refuzat să dea declaraţii, uzând de dreptul său la tăcere. A dat însă declaraţii mai târziu, în calitate de inculpat, afirmând că l-a înjunghiat pe Victor-Aurelian B. pentru că-l insultase. Ulterior, Prusianu s-a folosit din nou de dreptul la tăcere şi n-a mai declarat nimic.

Potrivit raportului de constatare medico-legală, victima agresiunii comise în mai 2017 a suferit leziuni ce au necesitat 23-25 de zile de îngrijiri medicale. Reamintim că fiul lui Walter a stat fugar până la sfârşitul lunii mai. Procurorul de caz preciza, în iulie anul trecut, la sesizarea instanţei: 

“Suspectul s-a sustras cercetărilor şi, pentru identificarea acestuia şi a cuţitului tip briceag rabatabil, folosit în agresiune, s-a procedat la efectuarea mai multor percheziţii domiciliare, la domiciliul său, la domiciliul părinţilor săi, la domiciliul surorii sale, la domiciliul bunicului său - conform mandatelor de percheziţie domicliară (...). La domiciliul surorii sale a fost identificat şi ridicat un cuţit tip briceag rabatabil cu lungimea totală de 20 centimetri, însă acesta a fost restituit proprietarului la data de 6 iunie 2017, întrucât nu făcea obiectul prezentei cauze”.

“Codin” a fost reţinut pe ordonanţă, 24 de ore, în ziua de 31 mai 2017, la ora 16:50. În aceeaşi zi, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au luat faţă de inculpat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Laurenţiu Prusianu se află şi acum sub control judiciar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro