Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Carte de vizită” jenantă pentru Brăila: ruina-pericol public de pe Dorobanţi

• prima casă văzută de şoferii care intră în Brăila, dinspre Galaţi, este atât de dărăpănată încât s-ar putea prăbuşi în orice moment • autorităţile locale se plâng că nu au cum să ia măsuri în acest caz, pentru că proprietarul casei a decedat acum doi ani, iar moştenitorii acestuia nu se grăbesc să facă succesiunea • scuza nu stă în picioare

 

Prima casă de locuit observată de şoferii care intră în municipiu pe bulevardul Dorobanţilor, dinspre Galaţi, este o ruină în toată regula, ce ameninţă să se prăbuşească în orice clipă. Situată la intersecţia bulevardului cu strada Abatorului, chiar pe colţ, casa respectivă este atât de şubredă încât unul dintre pereţi a trebuit sprijinit cu un par ca să nu se prăbuşească peste trecătorii de pe trotuar. Este o carte de vizită de toată jena pentru oraşul nostru, însă autorităţile locale se declară cu mâinile legate, plângându-se că nu au ce să facă pentru rezolvarea situaţiei.

Astfel, Poliţia Locală ne-a informat că, de-a lungul anilor, proprietarul imobilului respectiv a fost sancţionat de nenumărate ori cu sume cuprinse între 50 şi 200 lei, pentru că nu a luat măsuri de consolidare şi reabilitare a pereţilor exteriori. Problema este că proprietarul respectiv a decedat în 2017, iar până în momentul de faţă moştenitorii acestuia nu au făcut succesiunea, astfel că în acte nu mai figurează nimeni ca fiind proprietarul de drept al casei. În atari condiţii, deşi valoarea amenzilor a crescut substanţial între timp, poliţiştii locali nu mai au pe cine să sancţioneze.

Dacă în acte nu mai există proprietar, iar starea fizică a imobilului reprezintă pericol public, Primăria ar putea face demersuri pentru preluarea acestuia în vederea consolidării sau demolării. Deocamdată, însă, autorităţile locale nu se arată dispuse să facă acest lucru. Viceprimarul Alexandru Jantea ne-a declarat că se aşteaptă ca moştenitorii de drept ai proprietarului decedat să facă succesiunea, asumându-şi în acest fel obligaţia de a pune la punct imobilul degradat. Viceprimarul Jantea nu ne-a precizat şi cât timp îi va mai aştepta Primăria pe moştenitori să facă acea succesiune şi cum va evita responsabilitatea în cazul producerii unei nenorociri, câtă vreme a ştiut de pericol şi n-a făcut nimic.
Categorie articol: 

Comentarii