Mergi la conţinutul principal

“Cadoul”-surpriză primit de un veteran brăilean, cu ocazia împlinirii vârstei de 98 de ani

• acesta a fost vizitat de câţiva cercetaşi militari din cadrul Regimentului 528 ISR “Vlad Ţepeş” • bucuros de vizită, bătrânul veterean a depănat amintiri de pe front • militarii l-au ascultat cu respect, iar la finalul vizitei i-au oferit un tort şi o diplomă de excelenţă

 

În contextul împlinirii a 74 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Garnizoana Brăila a iniţiat un program de vizitare a veteranilor de război intitulat “74 de veterani, după 74 de ani”. Vineri, 19 aprilie, reprezentanţii militarilor cercetaşi din cadrul Regimentului 528 ISR “Vlad Ţepeş”, l-au vizitat pe căpitanul în rezervă Ion Gâscă, cu ocazia împlinirii vârstie de 98 de ani. După cum ne-a informat maiorul Aurel Voicu, ofiţerul de relaţii publice al regimentului, deşi vizibil emoţionat de vizita primită, fostul militar a fost jovial, cu o stare de sănătate şi un tonus foarte bune. Acesta le-a povestit oaspeţilor câteva frânturi de amintiri din clipele petrecute pe front, în luptele pe care le-a dus în URSS şi Germania, cu Regimentul 38 Infanterie, ca trăgător la mitralieră pe afet, calibru 7,62 mm.

Un eveniment marcant în viaţa bătrînului s-a petrecut la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost nevoit să vină pe jos din munţii Tatra până în localitatea natală Gemenele, din judeţul Brăila. Nu mai puţin de trei luni a durat acea călătorie plină de peripeţii dar şi de experienţe care, în timp, s-au transformat în amintiri preţioase. 

“Vizibil marcat de vizita militarilor, domnul Gâscă a povestit cu mult har şi emoţie despre viaţa de militar şi pensionar, spunând că nu regretă  nimic şi că se simte un om împlinit. A fost căsătorit de trei ori, are o fiică de 73 de ani şi o nepoată de 52 de ani. La sfârşitul întrevederii, militarii i-au oferit un tort inscripţionat cu Drapelul naţional şi o diplomă de excelenţă, în semn de înaltă preţuire şi recunoştinţă pentru contribuţia adusă Armatei Române în cel de-al Doilea Război Mondial”, ne-a relatat maiorul Voicu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro