Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Cadoul”-surpriză primit de un veteran brăilean, cu ocazia împlinirii vârstei de 98 de ani

• acesta a fost vizitat de câţiva cercetaşi militari din cadrul Regimentului 528 ISR “Vlad Ţepeş” • bucuros de vizită, bătrânul veterean a depănat amintiri de pe front • militarii l-au ascultat cu respect, iar la finalul vizitei i-au oferit un tort şi o diplomă de excelenţă

 

În contextul împlinirii a 74 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Garnizoana Brăila a iniţiat un program de vizitare a veteranilor de război intitulat “74 de veterani, după 74 de ani”. Vineri, 19 aprilie, reprezentanţii militarilor cercetaşi din cadrul Regimentului 528 ISR “Vlad Ţepeş”, l-au vizitat pe căpitanul în rezervă Ion Gâscă, cu ocazia împlinirii vârstie de 98 de ani. După cum ne-a informat maiorul Aurel Voicu, ofiţerul de relaţii publice al regimentului, deşi vizibil emoţionat de vizita primită, fostul militar a fost jovial, cu o stare de sănătate şi un tonus foarte bune. Acesta le-a povestit oaspeţilor câteva frânturi de amintiri din clipele petrecute pe front, în luptele pe care le-a dus în URSS şi Germania, cu Regimentul 38 Infanterie, ca trăgător la mitralieră pe afet, calibru 7,62 mm.

Un eveniment marcant în viaţa bătrînului s-a petrecut la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când a fost nevoit să vină pe jos din munţii Tatra până în localitatea natală Gemenele, din judeţul Brăila. Nu mai puţin de trei luni a durat acea călătorie plină de peripeţii dar şi de experienţe care, în timp, s-au transformat în amintiri preţioase. 

“Vizibil marcat de vizita militarilor, domnul Gâscă a povestit cu mult har şi emoţie despre viaţa de militar şi pensionar, spunând că nu regretă  nimic şi că se simte un om împlinit. A fost căsătorit de trei ori, are o fiică de 73 de ani şi o nepoată de 52 de ani. La sfârşitul întrevederii, militarii i-au oferit un tort inscripţionat cu Drapelul naţional şi o diplomă de excelenţă, în semn de înaltă preţuire şi recunoştinţă pentru contribuţia adusă Armatei Române în cel de-al Doilea Război Mondial”, ne-a relatat maiorul Voicu.
Categorie articol: 

Comentarii