Mergi la conţinutul principal

“Căsuţa cu cărţi” îşi redeschide porţile! Vino în Grădina Mare!

• începând de sâmbătă, 27 iulie, magia lecturii cuprinde din nou Grădina Mare, brăilenii fiind invitaţi să petreacă câteva ore în compania celor mai cunoscute şi îndrăgite volume scrise pentru copii şi adulţi • biblioteca în aer liber se află tot în zona foişorului, porţile aceleiaşi căsuţe din lemn fiind deschise de luni până duminică, în intervalul 10:30-13:30 şi 16:30-19:30 • voluntarii Bibliotecii Judeţene vor fi şi ei acolo pentru a vă ajuta să vă alegeţi cele mai frumoase poveşti

 

Unul dintre cele mai frumoase proiecte ale verii se întoarce! Weekendul acesta, pe 27 iulie, Cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi Asociaţia “Pentru Adevăr”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila şi Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”, dau startul celei de-a doua ediţii a campaniei “Puneţi mâna pe o carte!”, brăilenii mari şi mici fiind invitaţi să descopere magia cărţilor. Locaţia unde vă dăm întâlnire şi în această vară este tot Grădina Mare, mai exact în zona foişorului, acolo unde veţi regăsi “Căsuţa cu cărţi”, aceeaşi căsuţă din lemn care adăposteşte din nou cele mai cunoscute şi îndrăgite volume scrise pentru copii şi adulţi. Fie că vorbim de scriitori brăileni, români sau străini, clasici sau contemporani, fie că sunt basme, poveşti, nuvele, romane celebre, trilogii fantasy sau cărţi de dezvoltare personală, şi în acest an oferta este bogată, deoarece “Căsuţa cu cărţi” - 2019 îşi păstrează scopul declarat la începutul proiectului, şi anume de a stimula interesul pentru lectură în rândul copiilor, tinerilor şi adulţilor.

Porţile căsuţei vor rămâne deschise zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10:30-13:30 şi 16:30-19:30, iar regulile sunt aceleaşi ca în anul trecut: brăilenii vor veni în Grădina Mare, îşi vor alege un volum şi se vor putea duce în orice loc din parc pentru a se bucura de lectură. La finalul activităţii cartea va fi înapoiată, iar în ziua următoare sau în altă zi o pot împrumuta din nou şi pot continua să citească.

Cum căsuţa din lemn adăposteşte sute de volume, voluntarii campaniei vă vor îndruma în alegerea cărţilor. Vorbim despre 10 tineri frumoşi, voluntari la  Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati”: Diana Nicoleta Dumitru, Georgiana-Denisa Madinav, Daria Androne, Ana-Maria Pană, Teodora Olteanu, Raluca Bălan, Sabina Tabac, Denisa Aramă, Ana-Maria Balaban şi Marius Vâlcea, coordonaţi de Claudiu Brăileanu, cărora le mulţumim pe această cale pentru implicarea în acest frumos proiect.

Aşadar, începând de sâmbătă, 27 iulie, dacă vă surâde idea de a va petrece dimineaţa sau după-amiaza citind în aer liber, atunci “Căsuţa cu cărţi” e locul perfect pentru dumneavoastră!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro