Mergi la conţinutul principal

“Braicar” şi 13 primării, în vizorul Curţii de Conturi

• până la sfârşitul anului, Curtea de Conturi Brăila va audita activitatea a 13 instituţii publice locale • lista este completată şi de un operator economic de interes local, mai precis SC “Braicar” • auditul financiar vizează conturile anuale de execuţie bugetară ale unităţilor din listă

 

Comisarii Curţii de Conturi Brăila au programate, în această perioadă, 14 acţiuni de audit financiar vizând instituţii din administraţia publică locală de pe raza lor de competenţă, conform Programului de activitate publicat pe site-ul instituţiei. Lista cuprinde 12 primării de comune, o primărie de oraş, plus un operator economic de interes local. Vorbim aşadar despre primăriile: Viziru, Tichileşti, Ianca, Dudeşti, Berteştii de Jos, Măxineni, Tudor Vladimirescu, Cazasu, Şuţeşti, Racoviţa, Gemenele, Bordei Verde, Vişani şi SC “Braicar” SA Brăila. În cadrul acestor misiuni, Camerele din teritoriu ale Curţii trebui să facă audituri asupra conturilor anuale de execuţie bugetară. În cazul operatorului public de transport public local de călători, acţiunea CC Brăila are ca temă “Controlul situaţiei, evoluţiei şi modului de administrare a patrimoniului public şi privat al U.A.T de către societatea comercială cu capital integral sau majoritar al U.A.T”.

“Curtea de Conturi a României a aprobat, prin Hotărârea nr. 315/9 august 2018, pentru prima dată, publicarea Programului de activitate al Curţii de Conturi pe site-ul instituţiei. Programul de activitate al Curţii de Conturi pe anul 2018 - semestrul II cuprinde acţiunile structurilor centrale şi teritoriale cu privire la entităţile care urmează să fie auditate până la sfârşitul anului pe cele trei tipuri de audit public extern: financiar, de conformitate, respectiv de performanţă. (...) Totodată, publicarea programului de activitate al Curţii de Conturi reprezintă o nouă abordare a conducerii instituţiei faţă de propriile structuri prin facilitarea unei mai bune derulări a procesului de asigurare, consiliere şi evaluare în cadrul misiunilor de audit”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

La nivel naţional, comisarii Curţii de Conturi a României au programate peste 760 de audituri financiare vizând instituţii din administraţia publică locală, în toate cele 41 de judeţe plus Bucureştiul. Pe lângă acestea, comisarii Curţii de Conturi vor mai face 141 de controale, de diverse tipuri, dintre care cele mai multe vizează administrarea patrimoniului deţinut de unele instituţii locale.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, prin 17 audituri de performanţă, reprezentanţii Curţii vor verifica eficienţa mai multor instituţii din administraţia locală.

Comisarii Curţii din judeţul Bistriţa-Năsăud trebuie să realizeze cele mai multe misiuni de audit financiar, 30, iar cele mai multe controale - cei din Timiş.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro