Mergi la conţinutul principal

“Braicar” îşi caută în continuare un nou şef. Înscrierile se fac până pe 21 ianuarie

• candidaţii interesaţi trebuie să fie absolvenţi de studii superioare economice, juridice, tehnice sau administraţie publică şi să aibă o experienţă de minim 3 ani ca manager • până la finalizarea concursului Cornel Săndulescu rămâne director general

 

Înscrierile la noul concurs organizat pentru funcţia de director general al “Braicar” continuă, asta după ce la primul concurs organizat în luna noiembrie anul trecut niciunul din cei şase candidaţi nu a reuşit să obţină punctajul necesar promovării.

Şi de această dată candidaţii interesaţi de acest post trebuie, printre altele, să fie absolvenţi de studii superioare economice, juridice, tehnice sau administraţie publică şi să aibă o experienţă de minim 3 ani ca manager. Potrivit viceprimarului Doiniţa Ciocan, dosarele de candidatură vor putea fi depuse până pe 21 ianuarie, pe suport hârtie, în plic închis şi sigilat, pe care se va menţiona următorul text: “Candidatură pentru postul de Director General al SC Braicar SA Brăila/Numele şi prenumele candidatului”, la sediul SC Braicar SA din Bld. Independenţei nr. 10, Bl. B2. Este obligatoriu ca dosarul de candidatură să fie transmis şi electronic pe adresa de e-mail 109@pluri.ro.

În ceea ce priveşte probele de concurs, candidaţii vor avea de realizat o declaraţie de intenţie şi apoi un interviu. Declaraţia de intenţie este de fapt un document prin care un candidat îşi prezintă experienţa profesională şi planul de management pentru “Braicar”. Această declaraţie de intenţie trebuie depusă la dosarul de candidatură, alături de CV, cazier juridic şi alte documente relevante.

Interviul va avea loc în faţa unei comisii formată din trei membri ai Consiliul de Administraţie din “Braicar”, asistaţi de o firmă specializată în resurse umane.

Aceştia vor evalua competenţele candidaţilor şi trăsăturile comportamentale, şi anume: competenţe specifice sectorului economic şi de importanţă strategică, competenţe de guvernanţă corporativă, sociale şi personale; experienţă profesională relevantă; alinierea cu scrisoarea de aşteptări (declaraţia de intenţie); comportament şi atitudine specifică profilului de director general.

Precizăm că procesul de selecţie se realizează în conformitate cu OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificările şi completările ulterioare.

Reamintim că la primul concurs organizat pentru a căuta un nou şef la “Braicar”  redactorii “Obiectiv” au aflat, pe surse, că printre cei şase candidaţi înscrişi s-au aflat persoane care lucrează de ani buni în administraţia publică, dar şi persoane care activează în mediul privat. Niciunul dintre candidaţi nu a reuşit însă să îndeplinească criteriile necesare pentru promovarea examenului, ba chiar unii s-au dovedit a fi total nepregătiţi pentru funcţia de director al societăţii publice de transport în comun, aşa cum ne-au declarat la acel moment aceleaşi surse.

Până la finalizarea noului concurs “Braicar” va fi condus tot de Cornel Săndulescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro