Mergi la conţinutul principal

“Brai-cata”, unul dintre operatorii de salubritate ai Brăilei, cu un picior în groapă

• pentru că firma nu mai reuşea să respecte graficul de ridicare a deşeurilor de pe sectorul său, Primăria a luat decizia ca, timp de trei luni, o parte din activitate să fie preluată de ceilalţi doi operatori - “Eco” şi RER • semnale că “Brai-cata” are probleme financiare au apărut încă din toamna anului trecut, atunci când angajaţii au intrat în grevă, pe motiv că nu li s-au plătit salariile • din câte se pare, şi la ora actuală mai există restanţe salariale, în ciuda faptului că şefii firmei-mamă de la Bucureşti afirmă că plata lefurilor a ajuns la zi

 

E oficial: firma de salubritate “Brai-cata” SA nu mai face faţă volumului de muncă pe sectorul său de activitate în municipiul Brăila, motiv pentru care s-au înregistrat întârzieri foarte mari în graficul de ridicare a gunoaielor de la populaţie şi de la agenţii economici. Chiar dacă şefii firmei-mamă de la Bucureşti dădeau asigurări, zilele trecute, că problema a fost cauzată de defecţiunea unor utilaje şi că totul va intra în normal în cel mai scurt timp, se pare că nu e chiar aşa. Dovadă stă faptul că Primăria a decis ca, pentru o perioadă de trei luni, începând din 4 martie, firmele “Eco” şi RER să preia activitatea de ridicare a deşeurilor de pe sectorul cu case al “Brai-cata”. Astfel, “Eco” va acţiona în zona cu case din Centrul Vechi al Brăilei, în timp ce RER va asigura preluarea deşeurilor de pe mai multe străzi din cartierul Radu Negru. “Brai-cata” îşi va continua activitatea în cartierele de blocuri de pe sectorul său, dar şi la agenţii economici cu care are contract.

“Firma Brai-cata întâmpină anumite probleme şi nu ar fi făcut faţă, mai ales că ne aflăm în acea perioadă a anului când, în cartierele de case, oamenii îşi fac curăţenie în curte, toaletează pomii şi viile, iar volumul de deşeuri este mai mare decât de obicei. Din acest motiv, s-a luat decizia ca în zona de case de pe sectorul Brai-cata să acţioneze, timp de trei luni, ceilalţi doi operatori de salubritate, Eco şi RER. În cele trei luni, sperăm ca Brai-cata să îşi rezolve problemele interne şi să recupereze întârzierile de pe sectorul său”, ne-a declarat Dumitru Munteanu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare şi Gospodărire Locală (SUPAGL) din cadrul Primăriei Brăila, instituţia care coordonează activitatea de salubrizare de pe raza municipiului. Întrebat despre cum se va proceda în cazul în care “Brai-cata” va continua să aibă probleme şi după expirarea termenului de graţie de trei luni, directorul SUPAGL ne-a spus că această decizie va fi luată la momentul respectiv, de conducerea Primăriei.

Reamintim că greutăţile financiare cu care se confruntă “Brai-cata” au început să iasă la iveală încă din toamna anului trecut, atunci când mai mulţi angajaţi au intrat în grevă spontantă, nemulţumiţi de întârzierile foarte mari la plata salariilor. Conducerea firmei afirmă în prezent că restanţele salariale au fost achitate, însă, potrivit unor sesizări primite pe adresa redacţiei din partea unor angajaţi, se pare că lucrurile nu stau chiar aşa şi că ar mai fi salarii de plătit încă din luna noiembrie a anului trecut, inclusiv pentru personalul TESA.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro