Mergi la conţinutul principal

“Avem copii talentaţi la fotbal în judeţul Brăila”

• este concluzia selecţionerului Cristi Rusu, după acţiunea de la Ianca, unde 18 copii născuţi în 2004 au fost testaţi pe stadionul Ştefan Vrăbioru • şase dintre ei au fost selecţionaţi în echipa judeţului Brăila • “Acţiunea de selecţie de la Ianca a fost o reuşită”, spune selecţionerul Cristi Rusu

 

Acţiunea de selecţie care a avut loc pe stadionul Ştefan Vrăbioru din Ianca, la care au fost invitaţi să participe copiii născuţi în anul 2004, legitimaţi şi nelegitimaţi, a fost un succes, consideră Cristi Rusu, selecţionerul desemnat de FRF să depisteze talente în judeţul Brăila. De aceeaşi părere a fost şi Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila, care a fost prezent la acest eveniment.

“Am văzut copii talentaţi şi probabil că mai sunt şi alţii care pot performa în sportul rege, de aceea aceste acţiuni de selecţie vor continua şi în perioada în care vor avea loc meciurile interjudeţene”, ne-a declarat Laurenţiu Vărgatu.

La acţiunea de selecţie de pe stadionul din Ianca au participat 24 de fotbalişti însă doar 18 dintre ei s-au încadrat în criteriile impuse de organizatori. Selecţionerul Cristi Rusu a remarcat şase dintre ei, însă toţi cei 18 vor rămâne în “monitorizarea” sa.

“Acţiunea organizată de AJF Brăila cu sprijinul primarului oraşului Ianca, Fănel Chiriţă, a fost o reuşită. Au venit copii din Făurei, Cazasu, Ianca, Măxineni, Plopu, iar şase dintre ei ne-au impresionat prin calităţile pe care le au. Andrei Zainea, un mijlocaş central ofensiv de la Făurei, şi tot de acolo a ieşit în evidenţă Andrei Martinescu, Ionuţ Moraru, de la Ianca, Mădălin Malangă, de la Cazasu, Emil Peticaru şi Daniel Farcaş, de la Măxineni, sunt vârfurile acestei generaţii 2004 din judeţul Brăila, însă şi ceilalţi fotbalişti rămân în vizorul nostru. Consider că suntem în graficul impus de FRF”, ne-a declarat antrenorul Cristi Rusu.

Aceste acţiuni de selecţie vor continua umând ca în perioada 10 sepembrie – 12 noiembrie, să aibă loc meciurile interjudeţene.

“La faza a doua vor avea loc meciurile interjudeţene la care vor participa selecţionatele a şase judeţe, Brăila, Galaţi, Buzău, Vrancea, Tulcea, Constanţa. În prima etapă vom juca la Galaţi, pe data de 10 septembrie, până atunci mai avem posibilitatea să ne pregătim ca să facem o figură frumoasă”, a mai spus Cristi Rusu.

Obiectivul proiectului Federaţiei Române de Fotbal coordonat de Ion Geolgău îl reprezintă formarea naţionalei UEFA 2004.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro