Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Avalanşă” de locuri de muncă la cules de căpşuni

• firme din Spania, Marea Britanie şi Suedia fac recrutări, în total fiind oferite 1.130 de locuri de muncă

 

Angajatori din Spania, Marea Britanie şi Suedia caută români care să lucreze în agricultură, la cules de fructe. Potrivit portalului Eures, numai în Spania sunt trei firme care oferă 1.000 de astfel de locuri de muncă. Prima firmă pune la “bătaie” 800 de locuri la cules de căpşuni, 400 pentru femei şi 400 pentru cupluri. Programul de lucru este de 40 ore/săptămână, şase zile pe săptămână. Nu se cere experienţă sau cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul oferit este de

40,43 euro brut/zi şi se plăteşte la două săptămâni prin transfer bancar. Din venit se opreşte impozit 2% şi asigurare sociala 113 euro/lună. De asemenea, cazarea este gratuită şi muncitorii vor plăti doar cheltuielile pentru utilităţi (1,6 euro/zi). Durata contractului este de aproximativ 3 luni, iar perioada de probă este de 15 zile.

O altă firmă din Spania caută 50 de muncitori care să lucreze la recoltarea căpşunilor, afinelor, nectarinelor, etc. Programul de lucru este 8.00-15.00, cu pauză jumătate de oră. Nu se solicită experienţă sau cunoaşterea unei limbi străine, iar salariul oferit este de 38 euro net/zi. Cazarea se asigură contracost - 40 euro/lună, iar durata contractului este de 4 luni - 20 februarie-20 iunie 2019.

Cea de-a treia ofertă a angajatorilor din Peninsula Iberică vizează 100 de femei pentru munca în câmp şi ambalat în depozit şi 50 de bărbaţi pentru munca în câmp, din care: 1 şofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D plus atestat); 2 şoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C şi E plus atestat) şi 2 tractorişti. Salariul oferit este de 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp) şi 5.96 euro brut/oră (pentru lucrul în fabrică). Durata contractului este aprilie-septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire pâna în luna noiembrie. 

De 100 muncitori la cules de căpşuni şi zmeură are nevoie şi un operator economic din Anglia. Conform anunţului de pe site-ul Eures, candidaţii interesaţi trebuie să aibă dexteritate în culesul fructelor, condiţie fizică pentru munca grea în orice condiţii de vreme, rapiditate, motivaţie, coordonare, experienţă, iar  cunoaşterea limbii engleze constituie un avantaj. Salariul este de 6.15 lire brut/oră pentru cei cu vârsta 18-20 ani, 7.70 lire brut/oră pentru cei cu vârsta 21-24 ani şi 8.21 lire brut/oră pentru cei peste 25 ani. Durata contractului este de 3-6 luni.

Alte 30 de locuri de muncă la cules de căpşuni sunt vacante în Suedia. Acolo se lucrează, de regulă, între orele 05-10.00 şi 15.00-18.00. Câmpul cu căpşuni se află la 1,5 km iar salariaţii se pot deplasa cu biciclete asigurate de angajator sau cu vehicule proprii. Durata contractului este de 2 luni şi jumătate, în perioada iunie-august.

Persoanele interesate de oferta angajatorilor din Spaţiul Economic European se pot adresa consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii