Mergi la conţinutul principal

“Avalanşă” de înscrieri la clasa pregătitoare

• peste 1.000 de cereri au fost depuse numai în prima săptămână

 

La doar o săptămână de la startul înscrierilor la clasa pregătitoare, şcolile au fost “asaltate” de părinţii care au vrut să îşi depună din timp cererile pentru înscrierea copiilor în învăţământul preuniversitar. Potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Educaţiei, în prima săptămână (4-8 martie), în judeţul nostru au fost depuse 1.048 de cereri, 941 pentru copii cu vâsta de şase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv) şi 107 cereri pentru copii cu vârsta de şase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2019, inclusiv).

Locuri la clasa pregătitoare sunt suficiente, după cum reiese din planul de şcolarizare postat pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, pentru anul viitor fiind disponibile aproape 2.500. În municipiu, cele mai multe sunt la şcolile “Fănuş Neagu” - 125 locuri, “Mihai Eminescu” - 100 locuri, “Mihu Dragomir”, “Ion Creangă”, “Al. I. Cuza” şi Liceul de Arte “Hariclea Darclee” - câte 75 locuri la fiecare.

Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare continuă până pe 22 martie. În această perioadă, părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali pot completa cererea-tip de înscriere online sau la secretariatul unităţii de învăţământ în care se doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip completate online trebuie validate ulterior în unitatea de învăţământ aleasă pentru înscriere, în prezenţa părintelui şi (cel puţin) a unui membru al comisiei, zilnic (luni-vineri), între orele 08:00 - 18:00.

Vineri, 29 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ cât şi pe site-urile acestora şi al ISJ Brăila, listele copiilor înscrişi după prima etapă şi numărul locurilor rămase libere.

A doua etapă de înscriere este programată între 2 şi 8 aprilie şi se adresează copiilor care nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile. Listele finale vor fi afişate în data de 11 aprilie. Între 12 şi 19 aprilie, inspectoratele şcolare vor centraliza şi soluţiona cererile părinţilor/tutorilor legal instituiţi/reprezentanţilor legali ai copiilor care nu au fost încă înscrişi în vreo unitate de învăţământ. De asemenea, va fi soluţionată orice altă situaţie privind înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro