Mergi la conţinutul principal

“Asta-i Tinereţea noastră”, pe scena Teatrului “Maria Filotti”

• spectacolul se va juca în avanpremieră duminică, 19 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala “Bujor Macrin”

 

Duminică, 19 ianuarie, de la ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti” Sala “Bujor Macrin” va avea loc avanpremiera spectacolului “ASTA-I TINEREŢEA NOSTRĂ” de Kenneth Lonergan, regia şi traducerea Radu Iacoban.

Distribuţia:

Dennis Ziegler-Nicholas Caţianis

Jessica Goldman – Blanca Doba

Warren Straub – Ciprian Chiricheş

Scenografia-Tudor Prodan

Light designer-Bogdan Gheorghiu

“Am avut şansa să îl cunosc pe Kenneth Lonergan - autorul, nu persoana - într-o librărie mică din New York. Eram acolo cu o echipă de oameni talentaţi selectaţi de Andrei Şerban în cadrul Academiei Itinerante care îi poartă numele, coordonaţi fiind de Corina Şuteu.

Şi răsfoind în librăria asta tot felul de texte, care mai de care mai dramatice sau comice sau contemporane, am dat cu cuochii de «Asta-i Tinereţea noastră» sau «This is Our Youth», ca să fiu mai sincer şi precis. Mi-am zis: Uite un text cu tineri, dar nu numai pentru tineri. O comedie care nu e doar comedie şi nişte situaţii «cărnoase» pentru actori. Nu aveam aspiraţii regizorale pe vremea aceea, dar îmi era clar că voiam să fac parte dintr-un spectacol care să aibă acest text ca punct de plecare.

Ajuns în România, l-am tradus în mai puţin de o săptămână. Şi am reuşit să îl montez trei ani mai târziu împreună cu trei actori talentaţi - Conrad Mericoffer, Paul Ipate şi Ioana Blaj, la Godot Cafe-Teatru, scenografiaţi fiind de Ana Ularu. Spectacolul s-a jucat un timp, dar, fiind într-un mediu independent, şi-a trăit viaţa decent şi mai apoi s-a pierdut în neant.

Şi iată că acum, după cinci ani, soarta îmi surâde din nou şi pot să îl montez într-un teatru drag mie aşa cum e Teatrul Maria Filloti. Cu cei doi actori proaspăt veniţi în echipa teatrului - Nicholas Caţianis şi Blanca Doba - şi cu un actor - Ciprian Chiricheş - care să sperăm că va debuta la fel de în forţă cum o vor face şi cei doi.

Împreună cu scenograful Tudor Prodan şi cu light designer-ul Bogdan Gheorghiu - cu care am colaborat atât de frumos în teatru la producţia anterioară cu «Cântăreaţa Cheală», ne pornim iar la drum conştineţi fiind că: Va fi altfel.

Va fi nou. Va fi pentru un public tânăr şi nu numai. Va aduce un aer de prospeţime ca de cele mai multe ori!”, subliniază regizorul Radu Iacoban.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro