Mergi la conţinutul principal

“Anghel Saligny” a câştigat ediţia a XIII-a a “Cupei Haka” la rugby-tag

• podiumul a fost completat de echipele şcolilor din Stăncuţa şi Tudor Vladimirescu • “Competiţia a fost o reuşită”, spune profesorul Dan Niculescu, preşedintele Rugby Club Brăila

 

Ediţia a XIII-a a “Cupei Haka” la rugby-tag, competiţie rezervată elevilor din ciclul gimnazial, a fost câştigată de echipa Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” pregătită de profesoara Georgeta Puşcaşiu. Competiţia a fost organizată de Rugby Club Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, finanţarea fiind asigurată de către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, un partener constant în acţiunile clubului.

La ediţia 2019 au participat şase echipe acestea fiind împărţite în două serii. Câştigătoarele grupelor s-au întâlnit în finala mare, în care “Anghel Saligny” s-a impus cu 8-6 în faţa formaţiei şcolii din Stăncuţa antrenată de profesorul Costel Bogoi. În finala mică, cea pentru locurile 3-4, s-au întâlnit echipele şcolilor din Tudor Vladimirescu, pregătită de profesorul Florin Giurgiu şi “Nedelcu Chercea’’, antenată de profesoara Daniela Stan, victoria revenindu-i cu un scor categoric, 5-1, primei formaţii. Pe locul al cincilea s-a clasat formaţia şcolii din Tufeşti, iar pe al şaselea cea de la Ion Creangă.

Câţiva tineri cu reale calităţi au fost remarcaţi de organizatori şi anume Ioana Preda, Sorinel Matei de la Stăncuţa, Marius Vlad, Andrei Barbu, Robert Căpriţă de la Anghel Saligny, Marius Chiriac, Valentina Dineaţă de la şcoala Nedelcu Chercea, Dragoş Stroie, Alisa Obrocaru de la şcoala din Tufeşti, Cosmin Căldăruş, Nicuşor Ratz de la Tudor Vladimirescu, Alexandra Sandu, David Târâlă de la şcoala Ion Creangă.

Participanţii au primit diplome, cupe, medalii, dulciuri din partea DJST Brăila şi  Rugby Club, festivitatea de premiere fiind oficiată de Mircea Cărbunaru, consilier în cadrul DJST.

“Consider că această competiţie şi-a atins scopul, mai mult, a fost o reuşită al cărui scop a fost promovarea jocului cu balonul oval în rândul şcolarilor din ciclul gimnazial şi de atragere a unor tineri către practicarea rugbyului de performanţă în perspectiva promovării la cluburile sportive. Îmbucurător este faptul că cele şase echipe au avut în componenţa lor multe fete, lucru care dovedeşte că profesorii pregătesc de pe acum competiţia de rugby-tag din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor care se va desfăşura în primavara anului 2020. O competiţie la care este obligatorie prezenţa în teren a două fete pe parcursul fiecarui joc” a explicat Dan Niculescu, preşedintele Rugby Club Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro