Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Anghel Saligny” a câştigat ediţia a XII-a a Cupei Haka la rugby tag

• podiumul a fost completat de formaţiile de la Stăncuţa şi Tudor Vladimirescu

 

Ediţia a XII-a a Cupei Haka la rugby tag, competiţie organizată de  Rugby Club Brăila în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, a fost câştigată de echipa de la  Liceul Tehnologic “Anghel Saligny”, pregătită de profesoara Georgeta Puşcaşiu.

La startul acestei competiţii s-au aliniat şase echipe formate din elevi din ciclul gimnazial. După meciuri spectaculoase care s-au desfăşurat în prezenţa unui public format din elevi şi păriţi ai sportivilor angrenaţi în competiţie, în finala mare Anghel Saligny s-a impus cu 7-4 în meciul cu formaţia şcolii din Stăncuţa, antrenată de profesorul Costel Bogoi. Locul al treilea i-a revenit echipei  şcolii “Aurel Horneţ” de la Tudor Vladimirescu, pregătite de profesorul Florin Giurgiu.

La această ediţie a Cupei Haka au fost remarcaţi câţiva tineri cu reale calităţi pentru practicarea jocului de rugby şi anume Nicuşor Cioceanu, Marin Sandu (Stăncuţa), Marius Vlad, Maria Naidin, Robert Căpriţă (Anghel Saligny ), Silviu Cristea, Valentina Dineaţă (Nedelcu Chercea), Florin Oprişan, Tiberiu Tanislav (Sf. Andrei), Florentina Epuraş, Cristian Crăciun (Tufeşti), Marinel Murgu, Cristina Climescu (Tudor Vladimirescu),

Arbitrajul jocurilor a fost asigurat de Gheorghiţă Apostol de la Rugby Club Braila Brăila.

Participanţilor le-au fost oferite cupe, diplome, medalii, materiale sportive şi dulciuri din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şI Tineret Brăila şi Rugby Club Brăila.

A fost o competiţie reuşită al cărui scop a fost promovarea jocului cu balonul oval în rândul elevilor din ciclul gimnazial şi de atragere a unora dintre ei către rugby-ul de performanţă. Îmbucurător este faptul că cele şase echipe au avut în componenţa lor multe fete dovedind că profesorii pregătesc de pe acum competiţia de rugby-tag din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor care se va desfăşura în primavara anului 2019”, ne-a declarat profesorul Florin Giurgiu.
Categorie articol: 

Comentarii