Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Anghel Saligny” a câştigat “Cupa Haka” la rugby tag

la ediţia a 10-a au participat şase echipe de la tot atâtea şcoli din ciclul gimnazial

 

Şase echipe de la tot atâtea şcoli gimnaziale s-au aliniat la startul celei de a 10-a ediţii a “Cupei Haka”, la rugby tag, iar la finalul competiţiei pe primul loc s-a clasat formaţia de la “Anghel Saligny”, pregătită de profesoara Geta Puşcaşiu. Locul al doilea i-a revenit echipei de la “Sfântul Andrei”, coordonată de profesorul Marin Babeş, iar al treilea celei de la şcoala “Petre Carp” din Tufeşti,  antrenată de profesorul Cătălin Cocârlea. Organizatorii, Rugby Club Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi DJST Brăila, au considerat că această competiţie şi-a atins scopul, acela de a promova sportul cu balonul oval în rândul elevilor din ciclul gimnazial.

Cu acest prilej, au fost remarcaţi o serie de copii cu reale calităţi pentru practicarea rugby-ului de performanţă. Aceştia sunt:  Ştefănuţ Lungu, Dragoş Bunea, Vasilică Ţigănoiu - de la “Petre Carp” Tufeşti, Mihai Caraman, Gabi Tănase, Florin Baştiurea, de la şcoala din Tudor Vladimirescu, precum şi brăilenii componenţi ai echipelor de pe podium, Mirel Trandafir, Marian Pitulice, Florin Oprişan, George Geambaşu.

DJST Brăila l-e-a oferit participanţilor cupe, diplome, medalii, materiale sportive şi dulciuri.

Îmbucurător este faptul că echipele au avut în componenţa lor câte două fete, ceea ce înseamnă că profesorii pregătesc încă de pe acum competiţia de rugby tag din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, care va avea loc în primăvara anului viitor. Am dori ca la aceste competiţii să participe mai multe echipe pentru ca aria de selecţie pentru RC Brăila să fie mai mare”, ne-a declarat Dan Niculescu, preşedintele Rugby Club Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii